Збірника рецептур страв для харчування дітей в закладах освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку та закладах соціального захисту.

Опубліковано:  22 жовтня 2024

Збірник рецептур страв, рекомендованих для харчування дітей в закладах освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку та закладах соціального захисту підготовлено у межах Стратегії реформування системи шкільного харчування, що реалізується за ініціативи першої леді України Олени Зеленської. Матеріали, представлені у цьому збірнику, розроблені відповідно до норм постанови Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 року № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».

Міністерство охорони здоров’я України вважає за можливе використання в закладах загальної середньої освіти Збірника рецептур страв для харчування дітей в закладах освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку та закладах соціального захисту.

Висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи № 12.2-18-2/15510 від 27 вересня 2023 року.

Схвалено для використання в освітньому процесі. Рішення експертної комісії з професій торгівлі, сфери послуг, харчової промисловості та туристичної діяльності від 7 березня 2024 року (протокол No 1). Зареєстровано у Каталозі надання грифів навчальній літературі та навчальним програмам за No 5.0001-2024)