Визначення факторів ризику та запобігання їх виникненню під час робочих процесів у сфері послуг харчування

Опубліковано:  05 грудня 2023
На зображенні людина переглядає на планшеті умови технологічного процесу

У рамках цього короткострокового курсу Ви навчитеся відстежувати та аналізувати робочі процеси та професійну поведінку під час роботи або стажування.

Курс призначений для здобувачів освіти у сфері готельно-ресторанного бізнесу, а також працівників, які мають безпосереднє відношення до відділу харчування і мають володіти базовими знаннями щодо правил безпеки під час виконання робіт, пов'язаних з приготуванням їжі та обслуговуванням.

Кожен розділ курсу містить рекомендації для надавачів освітніх послуг щодо проведення практичних занять. Крім того, цей курс може спонукати їх до перегляду робочих (трудових) процесів для створення безпечніших умов робочого середовища.

Ключові цілі:

  1. Навчитися враховувати ризики під час робочого процесу, у робочому середовищі та у поведінці на робочому місці.
  2. Навчитися відстежувати власні дії на робочому місці, створювати або пристосовуватися до нових робочих процесів.
  3. Навчитися ухвалювати ефективні рішення під час робочих процесів.
  4. Навчитися планувати робочий процес з метою запобігання ризикам у майбутньому.

Для успішного проходження курсу необхідно:

  1. Ознайомитись з усіма матеріалами розділів.
  2. Виконати завдання, що містяться у розділах.
  3. Пройти онлайн-оцінювання для одержання сертифіката.

Зміст курсу:

РОЗДІЛ 1: Умови праці та навколишнє (виробниче) середовище.

РОЗДІЛ 2: Обладнання та інструменти.

РОЗДІЛ 3: Продукти харчування та сировина.

РОЗДІЛ 4: Робочі процеси.