Сторінка медика

Що варто знати

Вміст цукру у фруктах та ягодах – від найбільшого до найменшого

Вміст цукру у фруктах та ягодах – від найбільшого до найменшого

Майже всі фрукти і ягоди мають природній солодкий смак. Його забезпечує присутність фруктози – одного з трьох харчових моносахаридів разом із глюкозою і галактозою.

іконка годинника 30 січня 2023 року

Харчування при синдромі порушення уваги та активності: що їсти та чого уникати

Харчування при синдромі порушення уваги та активності: що їсти та чого уникати

Синдром порушення уваги та активності (СПУА) — це порушення, пов’язане із особливостями розвитку нервової системи, обумовленими біологічними особливостями мозку.

іконка годинника 25 січня 2023 року

Мультивітамінно-мінеральні комплекси: Очікування, ефективність, безпечність

Мультивітамінно-мінеральні комплекси: Очікування, ефективність, безпечність

Серед великого різноманіття на багатоміліардному ринку дієтичних добавок комплекси із вмістом набору вітамінів, мінералів, мікроелементів та деяких інших поживних речовин традиційно знаходяться серед лідерів.

іконка годинника 22 грудня 2022 року

Трансжири і чому їх варто уникати

Трансжири і чому їх варто уникати

Трансжири – це різновид ненасичених жирів, які від звичайних жирів відрізняються структурою, а отже і властивостями.

іконка годинника 1 грудня 2022 року

Шкідливо для вашого здоров'я: до чого можуть призвести погані харчові звички

Шкідливо для вашого здоров'я: до чого можуть призвести погані харчові звички

Нездорове харчування може призвести до серйозних хронічних захворювань. Але ці проблеми вчасно попередять цих проблем можна запобігти завдяки простим порадам зі здорового харчування.

іконка годинника 1 грудня 2022 року

Всі на сонце: чому важливо підтримувати нормальний рівень вітаміну D

Всі на сонце: чому важливо підтримувати нормальний рівень вітаміну D

Вітамін D вкрай необхідний для підтримки здоров’я кісток, зубів і м’язів. Але джерел його надходження в організм мало.

іконка годинника 28 листопада 2022 року

Не солодити й не досолювати!

Не солодити й не досолювати!

5 запитань і відповідей, що допоможуть краще зрозуміти нове шкільне меню

іконка годинника 9 листопада 2022 року

Харчові алергени

Харчові алергени

Статтями 6 і 15 чинного Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», а також додатком №1 до нього передбачено обов’язкове зазначення речовин або продуктів, які використовуються у виробництві або приготуванні харчового продукту і залишаються присутніми у готовому продукті, навіть у зміненій формі, що спричиняють алергічні реакції або непереносимість.

іконка годинника 9 листопада 2022 року

Школи Швеції на 50% забезпечені органічними продуктами

Школи Швеції на 50% забезпечені органічними продуктами

Все почалось у 2006 році, коли уряд Швеції запровадив політику «зелених публічних закупівель», щоб заохотити фермерів переходити на органічне виробництво.

іконка годинника 25 жовтня 2022 року

Чим важлива реформа шкільного харчування і які головні зміни в шкільних меню

Чим важлива реформа шкільного харчування і які головні зміни в шкільних меню

Без чипсів, солодкої води та здоби. Вже кілька місяців в Україні триває реформа шкільного харчування.

іконка годинника 8 лютого 2022 року

Принципи харчування дітей дошкільного віку: поширені проблеми й дефіцит нутрієнтів

Принципи харчування дітей дошкільного віку: поширені проблеми й дефіцит нутрієнтів

Кожна третя дитина в Україні має різні проблеми з харчуванням. Через це, зокрема, приблизно 30 % неповнолітніх українців страждають від надлишкової маси тіла.

іконка годинника 8 лютого 2022 року

Особливості харчування дітей за наявності патології травної системи й харчової непереносності

Особливості харчування дітей за наявності патології травної системи й харчової непереносності

Приблизно 20 % немовлят мають харчову алергію, але це не означає, що діти обов’язково будуть страждати від неї все життя. З часом непереносність деяких продуктів минає, тому батькам не варто зневірюватися, якщо вони почули в кабінеті лікаря слово «алергія».

іконка годинника 8 лютого 2022 року

Вимоги до приміщень, зберігання та роботи персоналу, що готує безглютенові страви

Вимоги до приміщень, зберігання та роботи персоналу, що готує безглютенові страви

Для приготування безглютенових страв рекомендується, за можливості, використовувати окреме приміщення, ізольоване від приміщення, в якому готуються ґлютеновмісні страви.

іконка годинника 2 лютого 2022 року

Анафілактичні алергічні реакції

Анафілактичні алергічні реакції

Найбільш небезпечні, потенційно загрозливі життю прояви алергії, включно з харчовою алергією.

іконка годинника 2 лютого 2022 року

Повноваження медпрацівника в системі харчування в закладі освіти

Повноваження медпрацівника в системі харчування в закладі освіти

Механізм здійснення медичного обслуговування учнів закладів загальної середньої освіти всіх типів і форм власності

іконка годинника 22 грудня 2021 року

  • Перейти на першу сторінку - недоступно
  • Перейти на попередню сторінку - недоступно
  • 1
  • 2
  • Перейти на наступну сторінку
  • Перейти на останню сторінку