Оновлення системи шкільного харчування
Теми
Останні матеріали
Як впровадити нове меню
Відео вебінар. Як впровадити нове меню у закладі освіти і дотримуватися інших законодавчих вимог.
Типова освітня програма професійного навчання для підвищення кваліфікації з професії «Kyxaр» за напрямом «Впровадження різноманітного, збалансованого та якісного харчування в закладах освіти»
Учасники, які проходитимуть навчання за Програмою, дізнаються про принципи реформи шкільного харчування в Україні, нові норми, порядок, режими, способи та форми організації харчування в школах, організацію спеціального, дієтичного харчування, харчування дітей з особливими освітніми потребами, принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів тощо.
Курси з професії «Кухар» на «Платформі професійна освіта онлайн»
Курси з професії «Кухар» на «Платформі професійна освіта онлайн»
Навчаєтеся на кухаря або поки що тільки мрієте отримати цю професію?
Курси з професії «Кондитер» на платформі «Професійна освіта онлайн»
Курси з професії «Кондитер» на платформі «Професійна освіта онлайн»
Кондитерські шедеври – результат майстерності, техніки та знань.
Нові вимоги до організації харчування в закладах освіти
Нові вимоги до організації харчування в закладах освіти
Відео. Що змінює новий порядок організації харчування у закладах освіти?
Найбільш хвилюючі питання реформи від громад - відповідаємо!
Найбільш хвилюючі питання реформи від громад - відповідаємо!
Відео. Команда «Освітнього маркера» проєкту DECIDE поставила найбільш хвилюючі запитання експертам МОЗ, МОН, ДПСС, Мінрегіону, УІРО, ГО «Батьки SOS», Національної асоціації громадського харчування і соціального проєкту Євгена Клопотенка «Нове шкільне харчування» (CultFood).
Міфи та реальність реформи системи шкільного харчування
Міфи та реальність реформи системи шкільного харчування
Олена Зеленська & Євген Клопотенко: відео та коментарі
Шкільний буфет: що можна, а що заборонено?
Шкільний буфет: що можна, а що заборонено?
Відео. Шкільний буфет може бути як самостійною точкою роздрібної торгівлі, так і доповненням до їдальні. Його асортимент чітко визначає санітарний регламент.
Як організувати харчування в закладі освіти?
Як організувати харчування в закладі освіти?
Відео. Кожен заклад освіти унікальний за своїми особливостями освітнього процесу. Вони впливають як на режим роботи, так і на організацію харчування.
Як правильно облаштувати харчоблок у закладі освіти?
Як правильно облаштувати харчоблок у закладі освіти?
3-D анімоване відео. Вимоги до облаштування харчоблоку в закладі освіти прописані в Державних будівельних нормах, санітарних регламентах і гігієнічних вимогах до приміщень харчоблоків. Як його правильно облаштувати – дізнавайтеся у 3D-турі шкільним харчоблоком.
Хто і за що відповідає в системі шкільного харчування?
Хто і за що відповідає в системі шкільного харчування?
Відео. Хто визначає єдині правила й стандарти в організації шкільного харчування? Хто стежить за дотриманням законодавства та виконання норм? Хто відповідальний за безпеку та якість продуктів, а хто контролює це?
Що таке бракераж і для чого він потрібен у закладі освіти?
Що таке бракераж і для чого він потрібен у закладі освіти?
Відео. Щоб діти споживали якісну їжу, заклади освіти повинні проводити оцінювання готових страв, а також сировини, що надходять до харчоблока. Це називають бракеражем.
Як доглядати за посудом у шкільній їдальні?
Як доглядати за посудом у шкільній їдальні?
Відео. Посуд, яким користуються учні, має бути безпечним, зручним і довговічним.
Фотобук "Впровадження реформи шкільного харчування"
Фотобук "Впровадження реформи шкільного харчування"
Цільове спрямування субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на модернізацію харчоблоків закладів загальної середньої освіти (ззсо) у 2020-2021 н.р.