Оновлення системи шкільного харчування

Що варто знати

Типова освітня програма професійного навчання для підвищення кваліфікації з професії «Kyxaр» за напрямом «Впровадження різноманітного, збалансованого та якісного харчування в закладах освіти»

Типова освітня програма професійного навчання для підвищення кваліфікації з професії «Kyxaр» за напрямом «Впровадження різноманітного, збалансованого та якісного харчування в закладах освіти»

Учасники, які проходитимуть навчання за Програмою, дізнаються про принципи реформи шкільного харчування в Україні, нові норми, порядок, режими, способи та форми організації харчування в школах, організацію спеціального, дієтичного харчування, харчування дітей з особливими освітніми потребами, принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів тощо.

Найбільш хвилюючі питання реформи від громад - відповідаємо!

Найбільш хвилюючі питання реформи від громад - відповідаємо!

Відео. Команда «Освітнього маркера» проєкту DECIDE поставила найбільш хвилюючі запитання експертам МОЗ, МОН, ДПСС, Мінрегіону, УІРО, ГО «Батьки SOS», Національної асоціації громадського харчування і соціального проєкту Євгена Клопотенка «Нове шкільне харчування» (CultFood).

Як впровадити нове меню

Як впровадити нове меню

Відео вебінар. Як впровадити нове меню у закладі освіти і дотримуватися інших законодавчих вимог.

Реформа шкільного харчування: Як впровадити нове шкільне меню.

Як правильно облаштувати харчоблок у закладі освіти?

Як правильно облаштувати харчоблок у закладі освіти?

3-D анімоване відео. Вимоги до облаштування харчоблоку в закладі освіти прописані в Державних будівельних нормах, санітарних регламентах і гігієнічних вимогах до приміщень харчоблоків. Як його правильно облаштувати – дізнавайтеся у 3D-турі шкільним харчоблоком.

Напис Як правильно облаштувати харчоблок у закладі освіти? біля 3-Д зображення фасаду школи

Фотобук "Впровадження реформи шкільного харчування"

Фотобук "Впровадження реформи шкільного харчування"

Цільове спрямування субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на модернізацію харчоблоків закладів загальної середньої освіти (ззсо) у 2020-2021 н.р.

Впровадження реформи шкільного харчування. Фотобук

Шкільний буфет: що можна, а що заборонено?

Шкільний буфет: що можна, а що заборонено?

Відео. Шкільний буфет може бути як самостійною точкою роздрібної торгівлі, так і доповненням до їдальні. Його асортимент чітко визначає санітарний регламент.

Напис Шкільний буфет: що можна, а що заборонено? біля зображення приміщення обідньої зали

Як доглядати за посудом у шкільній їдальні?

Як доглядати за посудом у шкільній їдальні?

Відео. Посуд, яким користуються учні, має бути безпечним, зручним і довговічним.

Напис ЯК ДОГЛЯДАТИ ЗА ПОСУДОМ У ШКІЛЬНІЙ ЇДАЛЬНІ? біля зображення тарілок та мийних засобів  біля зображення

Що таке бракераж і для чого він потрібен у закладі освіти?

Що таке бракераж і для чого він потрібен у закладі освіти?

Відео. Щоб діти споживали якісну їжу, заклади освіти повинні проводити оцінювання готових страв, а також сировини, що надходять до харчоблока. Це називають бракеражем.

Напис Що таке бракераж і для чого він потрібен у закладі освіти? біля зображення 2х людей, що читають документи.

Як організувати харчування в закладі освіти?

Як організувати харчування в закладі освіти?

Відео. Кожен заклад освіти унікальний за своїми особливостями освітнього процесу. Вони впливають як на режим роботи, так і на організацію харчування.

Напис Як організувати харчування в закладі освіти? біля зображення фасаду школи та трьох жінок у діловому одязі, які щось обговорюють.

Хто і за що відповідає в системі шкільного харчування?

Хто і за що відповідає в системі шкільного харчування?

Відео. Хто визначає єдині правила й стандарти в організації шкільного харчування? Хто стежить за дотриманням законодавства та виконання норм? Хто відповідальний за безпеку та якість продуктів, а хто контролює це?

Напис Хто і за що відповідає в системі шкільного харчування? біля зображення трьох щасливих підлітків