Про організацію харчування

Що варто знати

Як забезпечити якісне та безпечне харчування у закладах освіти під час воєнного стану?

Як забезпечити якісне та безпечне харчування у закладах освіти під час воєнного стану?

В наслідок терористичних російських ракетних обстрілів енергосистеми України зазнають чималі пошкодження, що спричинило довготривалу відсутність електроенергії або віялові відключення систем електропостачання.

Як організувати харчування у закладі освіти в умовах воєнного часу

Як організувати харчування у закладі освіти в умовах воєнного часу

В умовах воєнного стану перед громадами постає чимало викликів. Серед них – організація шкільного харчування.

Модель організації харчування для навчальних закладів: модель «Базова кухня».

Модель організації харчування для навчальних закладів: модель «Базова кухня».

Національна асоціація громадського харчування пропонує цикл публікацій про моделі організації харчування, розроблених асоціацією для навчальних закладів.

Трансформація підприємств під харчування в закладах освіти та дошкільних закладах

Трансформація підприємств під харчування в закладах освіти та дошкільних закладах

Повноцінне, безпечне, якісне харчування школярів – важливий фактор загального розвитку і зростання школярів.

Найбільш хвилюючі питання реформи від громад - відповідаємо!

Найбільш хвилюючі питання реформи від громад - відповідаємо!

Відео. Команда «Освітнього маркера» проєкту DECIDE поставила найбільш хвилюючі запитання експертам МОЗ, МОН, ДПСС, Мінрегіону, УІРО, ГО «Батьки SOS», Національної асоціації громадського харчування і соціального проєкту Євгена Клопотенка «Нове шкільне харчування» (CultFood).

Як громадам отримати фінансування на модернізацію харчоблоків у 2022 році

Як громадам отримати фінансування на модернізацію харчоблоків у 2022 році

Громади мають можливість отримати кошти на будівництво, реконструкцію або капітальний ремонт їдалень у школах.

Про проблеми впровадження нових меню і норм

Про проблеми впровадження нових меню і норм

Як відомо з коментарів у ЗМІ та соціальних мереж ситуація з впровадженням меню за нормами Постанови КМУ від 24 березня 2021 р. № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»

Закупівлі в брутто, норми — у нетто. Що робити?

Закупівлі в брутто, норми — у нетто. Що робити?

Нові норми харчування, окрім концептуального підходу до здорового харчування, також мають низку технічних новацій.

Про організацію харчування у перехідний період

Про організацію харчування у перехідний період

Однією з ключових нормативних актів, що дав старт реформі системи харчування в дитячих організованих колективах на законодавчому рівні стала постанова Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» (далі – Постанова 305), яка набрала чинності з дня її опублікування, крім абзацу другого пункту 1 та пункту 2 цієї постанови, пунктів 1-3, 8-54 Порядку, затвердженого цією постановою, які набрали чинності з 1 вересня 2021 року.

Здоровий вибір дитини формують школа, родина, громада

Здоровий вибір дитини формують школа, родина, громада

Формування культури здорового харчування — це спільне завдання для всіх працівників закладу освіти, здобувачів освіти, батьківської спільноти та представників громади. Кожен може зробити власний внесок, щоб завдяки здоровому харчуванню заклад сприяв збереженню і зміцненню здоров’я.

Напис ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Періодичність завезення продуктів та вимоги до транспорту

Періодичність завезення продуктів та вимоги до транспорту

Частота та обсяг завезення харчових продуктів і продовольчої сировини повинні залежати від терміну їх реалізації та кількості дітей, які відвідують заклад. чЧстота завозу повинна становити 2-3 рази на тиждень

Напис НАССР. Продукти біля зображення вантажної машини

Інклюзивність шкільних їдалень

Інклюзивність шкільних їдалень

Особливості інклюзивного середовища в їдальні

Безбар'єрне середовище обідньої зали

Безбар'єрне середовище обідньої зали

Безбар’єрність та інклюзивність є наскрізною лінією освітнього законодавства. Зокрема, йдеться про забезпечення вільного та безпечного пересування будівлею закладу освіти — важливо, що не тільки в коридорах та класах, а й в інших приміщеннях, зокрема й у шкільних їдальнях.

Харчування дітей під час карантину

Харчування дітей під час карантину

З початком пандемії коронавірусної хвороби (COVID-19) безліч сфер суспільного життя вимушені були перелаштуватись та навчитись жити за новими правилами. Сфера освіти не стала виключенням та прийняла цей нелегкий виклик.