Про організацію харчування

Теми

Останні матеріали

Як організовувати харчування в закладі освіти

Як організовувати харчування в закладі освіти

Кожен заклад освіти має свої особливості: приміщення, режим навчання, кількість учнів, кадри тощо. Тож і харчування слід організовувати, враховуючи ці особливості. Є чотири головні питання, на які слід відповісти, організовуючи харчування: Режим або кратність: скільки разів на день мають їсти учні у закладі?

Хто за що відповідає

Хто за що відповідає

Безпосередньо за організацію харчування дітей у закладах освіти відповідають засновники та керівники цих закладів. Вони мають гарантувати дотримання вимог санітарного законодавства, безпечність та якість продуктів і страв. Про це йдеться у статті 20 закону «Про повну загальну середню освіту».

Навчальний форум з розробки проєктної документації" на нове будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт харчоблоків у закладах освіти.

Навчальний форум з розробки проєктної документації" на нове будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт харчоблоків у закладах освіти.

Командою Реформи шкільного харчування проведено навчальний форум для проєктувальників, архітекторів та проєктних організацій з розробки проектної документації на нове будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт харчоблоків у закладах освіти.

Харчування дітей під час карантину

Харчування дітей під час карантину

З початком пандемії коронавірусної хвороби (COVID-19) безліч сфер суспільного життя вимушені були перелаштуватись та навчитись жити за новими правилами. Сфера освіти не стала виключенням та прийняла цей нелегкий виклик.

Про облаштування харчоблока

Про облаштування харчоблока

Наразі законодавчо не визначено ані типового, ані орієнтовного переліку обладнання для шкільних харчоблоків. Тож, облаштовуючи чи модернізуючи харчоблок, слід зважати на особливості закладу й на те, як у ньому організоване харчування.

Як убезпечити дітей від неякісної їжі

Як убезпечити дітей від неякісної їжі

Аби діти не отримали небезпечної та неякісної їжі, у закладах освіти обов’язково проводять бракераж.

Хто має право на безоплатне харчування

Хто має право на безоплатне харчування

Окремим категоріям дітей держава гарантує можливість безоплатно харчуватися у закладах освіти. Важливо, що цей перелік пільгових категорій час від часу оновнюється — директорам та засновникам закладів освіти потрібно на це зважати.

Про приміщення харчоблока

Про приміщення харчоблока

Вимоги до облаштування харчоблоку школи чи дитсадка визначені в державних будівельних нормах для закладів освіти і дошкільної освіти, а також у санітарних регламентах для шкіл і садків.

Харчування в закладах дошкільної освіти: що змінюється

Харчування в закладах дошкільної освіти: що змінюється

Реформа шкільного харчування, ініційована дружиною Президента України Оленою Зеленською, – це не лише оновлення підходів до харчування у школах. Для садочків також передбачено низку змін та новацій.

Безбар'єрне середовище обідньої зали

Безбар'єрне середовище обідньої зали

Безбар’єрність та інклюзивність є наскрізною лінією освітнього законодавства. Зокрема, йдеться про забезпечення вільного та безпечного пересування будівлею закладу освіти — важливо, що не тільки в коридорах та класах, а й в інших приміщеннях, зокрема й у шкільних їдальнях.

Інклюзивність шкільних їдалень

Інклюзивність шкільних їдалень

Особливості інклюзивного середовища в їдальні

Закупівлі в брутто, норми — у нетто. Що робити?

Закупівлі в брутто, норми — у нетто. Що робити?

Нові норми харчування, окрім концептуального підходу до здорового харчування, також мають низку технічних новацій.

Періодичність завезення продуктів та вимоги до транспорту

Періодичність завезення продуктів та вимоги до транспорту

Частота та обсяг завезення харчових продуктів і продовольчої сировини повинні залежати від терміну їх реалізації та кількості дітей, які відвідують заклад. чЧстота завозу повинна становити 2-3 рази на тиждень

Напис НАССР. Продукти біля зображення вантажної машини

Здоровий вибір дитини формують школа, родина, громада

Здоровий вибір дитини формують школа, родина, громада

Формування культури здорового харчування — це спільне завдання для всіх працівників закладу освіти, здобувачів освіти, батьківської спільноти та представників громади. Кожен може зробити власний внесок, щоб завдяки здоровому харчуванню заклад сприяв збереженню і зміцненню здоров’я.

Напис ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Як забезпечити якісне та безпечне харчування у закладах освіти під час воєнного стану?

Як забезпечити якісне та безпечне харчування у закладах освіти під час воєнного стану?

В наслідок терористичних російських ракетних обстрілів енергосистеми України зазнають чималі пошкодження, що спричинило довготривалу відсутність електроенергії або віялові відключення систем електропостачання.