Харчування дітей з дієтичними потребами

Що варто знати

Чим важлива реформа шкільного харчування і які головні зміни в шкільних меню

Чим важлива реформа шкільного харчування і які головні зміни в шкільних меню

Без чипсів, солодкої води та здоби. Вже кілька місяців в Україні триває реформа шкільного харчування.

іконка годинника 8 лютого 2022 року

Принципи харчування дітей дошкільного віку: поширені проблеми й дефіцит нутрієнтів

Принципи харчування дітей дошкільного віку: поширені проблеми й дефіцит нутрієнтів

Кожна третя дитина в Україні має різні проблеми з харчуванням. Через це, зокрема, приблизно 30 % неповнолітніх українців страждають від надлишкової маси тіла.

іконка годинника 8 лютого 2022 року

Особливості харчування дітей за наявності патології травної системи й харчової непереносності

Особливості харчування дітей за наявності патології травної системи й харчової непереносності

Приблизно 20 % немовлят мають харчову алергію, але це не означає, що діти обов’язково будуть страждати від неї все життя. З часом непереносність деяких продуктів минає, тому батькам не варто зневірюватися, якщо вони почули в кабінеті лікаря слово «алергія».

іконка годинника 8 лютого 2022 року

Вимоги до приміщень, зберігання та роботи персоналу, що готує безглютенові страви

Вимоги до приміщень, зберігання та роботи персоналу, що готує безглютенові страви

Для приготування безглютенових страв рекомендується, за можливості, використовувати окреме приміщення, ізольоване від приміщення, в якому готуються ґлютеновмісні страви.

іконка годинника 2 лютого 2022 року

Особливості організації дієтичного харчування

Особливості організації дієтичного харчування

Якщо говорити про харчування, яке відбувається у закладі освіти, то слід врахувати, що діти та учні, які мають потребу у спеціальному чи дієтичному харчуванні, відвідують звичайні садочки та школи. Але приготування їжі для них вимагає від керівника закладу освіти чи компанії, яка постачає послуги харчування, а також працівників харчоблоку продумати до деталей увесь процес.

іконка годинника 2 лютого 2022 року

Харчові алергени

Харчові алергени

Статтями 6 і 15 чинного Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», а також додатком №1 до нього передбачено обов’язкове зазначення речовин або продуктів, які використовуються у виробництві або приготуванні харчового продукту і залишаються присутніми у готовому продукті, навіть у зміненій формі, що спричиняють алергічні реакції або непереносимість.

іконка годинника 2 лютого 2022 року

Особливі дієтичні потреби

Особливі дієтичні потреби

Особливими потребами в харчуванні як дітей, так і дорослих, як правило вважають різні проблеми зі споживанням і травленням їжі, підтверджені медичним висновком із наданням відповідних дієтичних рекомендацій.

іконка годинника 1 лютого 2022 року

Пам'ятка для перевірки харчових продуктів на вміст глютену

Пам'ятка для перевірки харчових продуктів на вміст глютену

Для приготування безглютенових страв рекомендується, за можливості, використовувати окреме приміщення, ізольоване від приміщення, в якому готуються ґлютеновмісні страви.

іконка годинника 1 лютого 2022 року

Організація дієтичного харчування хворих на целіакію

Організація дієтичного харчування хворих на целіакію

Целіакія (сeliac disease) – це генетично обумовлене аутоімунне захворювання дітей і дорослих, що характеризується ураженням тонкого кишківника в результаті контакту його слизової оболонки з глютеном.

іконка годинника 31 січня 2022 року