Харчування дітей з дієтичними потребами
Що варто знати
Чим важлива реформа шкільного харчування і які головні зміни в шкільних меню
Чим важлива реформа шкільного харчування і які головні зміни в шкільних меню
Без чипсів, солодкої води та здоби. Вже кілька місяців в Україні триває реформа шкільного харчування.
8 лютого 2022 року
Принципи харчування дітей дошкільного віку: поширені проблеми й дефіцит нутрієнтів
Принципи харчування дітей дошкільного віку: поширені проблеми й дефіцит нутрієнтів
Кожна третя дитина в Україні має різні проблеми з харчуванням. Через це, зокрема, приблизно 30 % неповнолітніх українців страждають від надлишкової маси тіла.
8 лютого 2022 року
Особливості харчування дітей за наявності патології травної системи й харчової непереносності
Особливості харчування дітей за наявності патології травної системи й харчової непереносності
Приблизно 20 % немовлят мають харчову алергію, але це не означає, що діти обов’язково будуть страждати від неї все життя. З часом непереносність деяких продуктів минає, тому батькам не варто зневірюватися, якщо вони почули в кабінеті лікаря слово «алергія».
8 лютого 2022 року
Вимоги до приміщень, зберігання та роботи персоналу, що готує безглютенові страви
Вимоги до приміщень, зберігання та роботи персоналу, що готує безглютенові страви
Для приготування безглютенових страв рекомендується, за можливості, використовувати окреме приміщення, ізольоване від приміщення, в якому готуються ґлютеновмісні страви.

2 лютого 2022 року
Особливості організації дієтичного харчування
Особливості організації дієтичного харчування
Якщо говорити про харчування, яке відбувається у закладі освіти, то слід врахувати, що діти та учні, які мають потребу у спеціальному чи дієтичному харчуванні, відвідують звичайні садочки та школи. Але приготування їжі для них вимагає від керівника закладу освіти чи компанії, яка постачає послуги харчування, а також працівників харчоблоку продумати до деталей увесь процес.

2 лютого 2022 року
Статтями 6 і 15 чинного Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», а також додатком №1 до нього передбачено обов’язкове зазначення речовин або продуктів, які використовуються у виробництві або приготуванні харчового продукту і залишаються присутніми у готовому продукті, навіть у зміненій формі, що спричиняють алергічні реакції або непереносимість.

2 лютого 2022 року
Особливими потребами в харчуванні як дітей, так і дорослих, як правило вважають різні проблеми зі споживанням і травленням їжі, підтверджені медичним висновком із наданням відповідних дієтичних рекомендацій.

1 лютого 2022 року
Пам'ятка для перевірки харчових продуктів на вміст глютену
Пам'ятка для перевірки харчових продуктів на вміст глютену
Для приготування безглютенових страв рекомендується, за можливості, використовувати окреме приміщення, ізольоване від приміщення, в якому готуються ґлютеновмісні страви.

1 лютого 2022 року
Організація дієтичного харчування хворих на целіакію
Організація дієтичного харчування хворих на целіакію
Целіакія (сeliac disease) – це генетично обумовлене аутоімунне захворювання дітей і дорослих, що характеризується ураженням тонкого кишківника в результаті контакту його слизової оболонки з глютеном.

31 січня 2022 року