Приготування страв і гарнірів з круп

Опубліковано:  11 листопада 2023
На зображенні напис: Приготування страв і гарнірів з круп

У курсі подано відомості про асортимент круп, їх хімічний склад, а також кулінарне призначення та підготовку круп для приготування страв.

Про курс:

Дистанційний курс «Приготування страв і гарнірів з круп» продовжує серію сучасних навчальних матеріалів, розроблених для підготовки за професією «Кухар».

У курсі подано відомості про асортимент круп, їх хімічний склад, а також кулінарне призначення та підготовку круп для приготування страв. Також розглядаються загальні правила варіння каш, рецептури та послідовність виконання технологічних операцій приготування страв з круп. Останній блок містить правила порціонування, відпуску й вимоги до якості страв з круп. Вся інформація відповідає як професійному, так і освітньому стандарту з професії, і враховує технологічні досягнення провідних виробників кулінарної продукції.

Після закінчення курсу Ви:

  • зможете застосовувати професійну лексику та термінологію щодо приготування страв з круп;
  • знатимете види, властивості, кулінарне призначення та особливості підготовки круп для приготування страв;
  • здійснюватимете відбір інгредієнтів за якістю та кількістю відповідно до технологічних вимог приготування страв з круп;
  • запам'ятаєте загальні правила варіння каш;
  • навчитесь дотримуватися рецептури та послідовності виконання технологічних операцій приготування страв і гарнірів з круп;
  • зможете порціонувати та відпускати страви з круп;
  • перевірятимете за органолептичними показниками якість страв з круп;
  • знатимете процеси, що відбуваються під час приготування і зберігання каш;
  • навчитесь дотримуватися умов і термінів зберігання страв з круп.