Як це працює

Що варто знати

Найбільш хвилюючі питання реформи від громад - відповідаємо!

Найбільш хвилюючі питання реформи від громад - відповідаємо!

Відео. Команда «Освітнього маркера» проєкту DECIDE поставила найбільш хвилюючі запитання експертам МОЗ, МОН, ДПСС, Мінрегіону, УІРО, ГО «Батьки SOS», Національної асоціації громадського харчування і соціального проєкту Євгена Клопотенка «Нове шкільне харчування» (CultFood).

Як громадам отримати фінансування на модернізацію харчоблоків у 2022 році

Як громадам отримати фінансування на модернізацію харчоблоків у 2022 році

Громади мають можливість отримати кошти на будівництво, реконструкцію або капітальний ремонт їдалень у школах.

Перші кроки реформи: ділимось досвідом впровадження меню

Перші кроки реформи: ділимось досвідом впровадження меню

За інформацією Держпродспоживслужби територіальні органи служби контролю отримали н погодження та розглянули майже 24 тисячі зразків меню закладів освіти, з яких 3 тисячі відправили на доопрацювання через неправильне дотримання норм кількості білків, жирів та вуглеводів, цукру і солі, одноманітність страв та недостатню або завищену енергетичну цінність їжі.

Перші кроки реформи: коментують директори шкіл

Перші кроки реформи: коментують директори шкіл

Добігає кінця перший місяць повномасштабного впровадження реформи, і ми вирішили поспілкуватись із закладами та громадами щодо проблем і успіхів її становлення.

Про проблеми впровадження нових меню і норм

Про проблеми впровадження нових меню і норм

Як відомо з коментарів у ЗМІ та соціальних мереж ситуація з впровадженням меню за нормами Постанови КМУ від 24 березня 2021 р. № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»

Буфет як торговельна точка у закладі освіти

Буфет як торговельна точка у закладі освіти

Їдальня і буфет, як правило, є цілісною структурою у системі харчування у закладах загальної середньої освіти

Дабл – меню як альтернатива моно- і мультипрофільному харчуванню

Дабл – меню як альтернатива моно- і мультипрофільному харчуванню

Харчування на основі дабл-меню –це можливість для учнів обирати 2-3 страви із запропонованих

Монопрофільне харчування в закладах загальної середньої освіти

Монопрофільне харчування в закладах загальної середньої освіти

Монопрофільне меню, що визначає один набір страв для харчування у школах та не передбачає самостійного вибору страв учнем, традиційно збереглось у закладах загальної середньої освіти України ще з радянських часів

Кейтеринг у школі

Кейтеринг у школі

Поняття кейтерингу відносять до галузі громадського харчування, що постачає продукт та надає послуги організації харчування в закладах освіти.

Мультипрофільне харчування

Мультипрофільне харчування

Впровадження мультипрофільного харчування містить кілька наборів страв, передбачає їх вибір або вибір їх компонентів учнями та може бути реалізоване як комплексне меню або за принципом «шведського столу», надає можливість дітям обрати різні страви на особистий смак

А у вашій школі вже смачно готують?

А у вашій школі вже смачно готують?

Ми не можем не реагувати на проблеми впровадження нових норм харчування і меню. Спробуємо розібратися разом?

хлопчик несе пусту тарілку

Харчування на основі напівфабрикатної кулінарної лінійки

Харчування на основі напівфабрикатної кулінарної лінійки

Наразі в закладах освіти України реалізуються три моделі мультипрофільного харчування

Нове шкільне меню. Олександрія, Кіровоградська область

Нове шкільне меню. Олександрія, Кіровоградська область

Знімальна група Телеканалу КТМ зняла пробу і переконалася, що у Олександрійському НВК "ЗНЗ №19- ДНЗ "Лісова казка" Кіровоградської області діти отримують не лише правильне харчування, але і смачне.