Приготування оздоблювальних напівфабрикатів

Опубліковано:  20 листопада 2023
Навчальний курс: Приготування оздоблювальних напівфабрикатів

Кондитерські шедеври – результат майстерності, техніки та знань. Курси з професії «Кондитер» на платформі «Професійна освіта онлайн» допоможуть вам отримати необхідні знання та попрактикуватися вдома, щоб розпочати свій шлях до професії кондитера або ж підкріпити існуючі знання новими. Досвідчені й професійні викладачі профтехів діляться своїми секретами, які роблять кондитерство професійним і вправним. 

Оздоблювання означає прикрашання, надання виробу певного вигляду. Напівфабрикати, призначені для цієї мети, називаються оздоблювальними.

Оздоблювальні напівфабрикати (н/ф) в кондитерському виробництві, надають виробам художньо оформленого зовнішнього вигляду, приємного смаку, підвищують їхню харчову цінність.

Оздоблення кондитерських виробів виконується за допомогою спеціальних пристроїв та інструментів, а також на відповідному обладнанні. Технологічні процеси приготування оздоблювальних напівфабрикатів різноманітні.

Асортимент указаних напівфабрикатів дуже широкий і продовжує поширюватися за рахунок розробок і впровадження нових видів.


Зміст курсу


  1. Оздоблювальні напівфабрикати. Креми
  2. Масляні креми
  3. Вершкові та сметанні креми
  4. Глазурі
  5. Помади