Новини

Гарячі обіди для понад 90 тисяч дітей від Всесвітньої продовольчої програми ООН

Цього навчального року Всесвітня продовольча програма ООН (ВПП) допомогла українським школам забезпечити 5,6 млн гарячих обідів для приблизно 90 тис. учнів початкових класів. Програма охопила 13 областей із пріоритетом на прифронтові регіони.

12 червня 2024 року

Перша в Україні Фабрика-кухня. Практика впровадження інновацій.

Представники Київської, Запорізької, Чернігівської ОВА, мери Бучі, Славутича та Вишневого, представники МОН та команда реформи шкільного харчування відвідали фабрику-кухню, яка годує вже 13 шкіл та понад 4 тисячі дітей у Бучанській громаді.

29 травня 2024 року

Відбувся гранд-фінал всеукраїнської гри «ГраЇмо»

Фінал «ГраЇмо» став яскравою подією, що залучив 22 школяра з 16 міст України! На ньому підлітки демонстрували знання зі здорового харчування й навіть готували на швидкість страву за рецептом Євгена Клопотенка.

21 травня 2024 року

Важливі оновлення порядку та умов надання субвенції на модернізацію їдалень і харчоблоків у школах.

17 травня уряд затвердив зміни до порядку надання субвенції на придбання обладнання, створення та модернізацію їдалень (харчоблоків) у закладах загальної середньої освіти.

20 травня 2024 року

В Міністерстві освіти проведено спільну нараду з фінансово-економічних питань реформи шкільного харчування

Відбулась розширена нарада під головуванням заступника міністра освіти і науки України Андрія Сташківа щодо удосконалення фінансово-економічних механізмів упровадження реформи шкільного харчування.

06 травня 2024 року

Безпечне та повноцінне харчування школярів: Держпродспоживслужба інформує про підсумки роботи в І кварталі 2024 року

Держпродспоживслужба виступає надійним партнером у сфері реформування шкільного харчування.

01 травня 2024 року

У Києві презентували збірник на 600 рецептів для шкільних кухарів.

Понад 600 страв традиційної української та світової кухні, зокрема зі шкільного меню європейських країн. Враховано потреби дітей, які мають алергії. Враховано технічні можливості кухонь у різних школах.

18 квітня 2024 року

Регіональний форум з питань впровадження реформи шкільного харчування на Рівненщині.

Регіональний форум з питань упровадження реформи шкільного харчування. Подібних форумів у межах країни відбулося вже 19, а це понад 2 тисячі учасників із 1194 громад, понад 2 тисячі людей.

11 квітня 2024 року

Прийнято Кодекс усталеної практики 4:2024 “Настанова з проєктування при будівництві приміщень харчоблоків закладів дошкільної та загальної середньої освіти, дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

Кодекс прийнято наказом Національного органу стандартизації ДП “УкрНДНЦ” від 25 березня 2024 року №98, затверджуватиме загальні підходи до проєктування приміщень для організації харчування.

08 квітня 2024 року

Велика партнерська зустріч на фабриці-кухні міста Бучі.

Присутні очільники міністерств, наші міжнародні партнери, команда проєктного офісу – всі, з ким реалізуємо реформу шкільного харчування.

01 квітня 2024 року

Реформа шкільного харчування та міжнародний регіональний саміт шкільного харчування: у МОН обговорили співпрацю з міжнародними партнерами

Відбулася зустріч заступника міністра освіти і науки Андрія Сташківа із представниками офісу реформи шкільного харчування, Всесвітньої продовольчої програми ООН, Посольства Франції та Посольства Фінляндії в Україні, Офісу першої леді Олени Зеленської.

27 березня 2024 року

До реєстру Національної системи кваліфікацій внесено професійний стандарт «Кухар закладу освіти»

15 березня 2024 року Національна агенція кваліфікацій внесла в Реєстр кваліфікацій професійний стандарт «Кухар закладу освіти»! Професійний стандарт розроблено в межах реформи шкільного харчування, ініційованої першою леді України Оленою Зеленською.

20 березня 2024 року

14 березня Міжнародний день шкільного харчування (International School Meals Day)

Цього року темою Міжнародного дня шкільного харчування є “Іновації в шкільному харчуванні: нові шляхи до сталого харчування” (‘Innovation in school meals: new routes to sustainable nutrition’).

14 березня 2024 року

14 тисяч дітей Лозівської та Близнюківської громад забезпечить горячими обідами вже друга в Україні фабрика-кухня.

Планується будівництво ще одного такого закладу, яке розпочнеться вже цієї весни в Лозовій Харківської області за підтримки The Howard G. Buffett Foundation.

11 березня 2024 року

Поліпшена підготовка кухарів: МОН затвердило типову освітню програму підвищення кваліфікації з професії «Kyxaр»

20 лютого Міністерство освіти і науки України ухвалило наказ про затвердження Типової освітньої програми професійного навчання для підвищення кваліфікації з професії «Kyxaр»

26 лютого 2024 року