Медпрацівникам. Кухарям

Останні матеріали

Не солодити й не досолювати!

Не солодити й не досолювати!

5 запитань і відповідей, що допоможуть краще зрозуміти нове шкільне меню

іконка годинника 21 лютого 2022 року

Фрукт листопада: груша

Фрукт листопада: груша

У листопаді на ринках та полицях магазинів помітно скорочується пропозиція українських сезонних фруктів та овочів. Але все ж вибрати є з чого. Якраз у листопаді можна поласувати берою зимовою. Багато з нас є прихильниками цього соковитого та смачного сорту.

іконка годинника 18 лютого 2022 року

Чому оливкова олія холодного віджиму найкраща?

Чому оливкова олія холодного віджиму найкраща?

Вже багато було сказано і написано про здорові наслідки від дотримання середземноморської дієти. Результати досліджень підтверджують дивовижний спектр її корисних ефектів від зниження ризику серцево-судинних захворювань, інсульту до полегшення перебігу псоріазу і убезпечення від хвороби Альцгеймера.

іконка годинника 8 лютого 2022 року

Чим важлива реформа шкільного харчування і які головні зміни в шкільних меню

Чим важлива реформа шкільного харчування і які головні зміни в шкільних меню

Без чипсів, солодкої води та здоби. Вже кілька місяців в Україні триває реформа шкільного харчування.

іконка годинника 8 лютого 2022 року

Принципи харчування дітей дошкільного віку: поширені проблеми й дефіцит нутрієнтів

Принципи харчування дітей дошкільного віку: поширені проблеми й дефіцит нутрієнтів

Кожна третя дитина в Україні має різні проблеми з харчуванням. Через це, зокрема, приблизно 30 % неповнолітніх українців страждають від надлишкової маси тіла.

іконка годинника 8 лютого 2022 року

Особливості харчування дітей за наявності патології травної системи й харчової непереносності

Особливості харчування дітей за наявності патології травної системи й харчової непереносності

Приблизно 20 % немовлят мають харчову алергію, але це не означає, що діти обов’язково будуть страждати від неї все життя. З часом непереносність деяких продуктів минає, тому батькам не варто зневірюватися, якщо вони почули в кабінеті лікаря слово «алергія».

іконка годинника 8 лютого 2022 року

Улюблені страви від шеф-кухарів

Улюблені страви від шеф-кухарів

Презентація авторських страв кухарів закладів освіти з різних областей України-2021

Напис УЛЮБЛЕНІ СТРАВИ ВІД ШЕФ-КУХАРІВ  закладів освіти України

іконка годинника 8 лютого 2022 року

Вимоги до приміщень, зберігання та роботи персоналу, що готує безглютенові страви

Вимоги до приміщень, зберігання та роботи персоналу, що готує безглютенові страви

Для приготування безглютенових страв рекомендується, за можливості, використовувати окреме приміщення, ізольоване від приміщення, в якому готуються ґлютеновмісні страви.

іконка годинника 2 лютого 2022 року

Особливості організації дієтичного харчування

Особливості організації дієтичного харчування

Якщо говорити про харчування, яке відбувається у закладі освіти, то слід врахувати, що діти та учні, які мають потребу у спеціальному чи дієтичному харчуванні, відвідують звичайні садочки та школи. Але приготування їжі для них вимагає від керівника закладу освіти чи компанії, яка постачає послуги харчування, а також працівників харчоблоку продумати до деталей увесь процес.

іконка годинника 2 лютого 2022 року

Харчові алергени

Харчові алергени

Статтями 6 і 15 чинного Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», а також додатком №1 до нього передбачено обов’язкове зазначення речовин або продуктів, які використовуються у виробництві або приготуванні харчового продукту і залишаються присутніми у готовому продукті, навіть у зміненій формі, що спричиняють алергічні реакції або непереносимість.

іконка годинника 2 лютого 2022 року

Анафілактичні алергічні реакції

Анафілактичні алергічні реакції

Найбільш небезпечні, потенційно загрозливі життю прояви алергії, включно з харчовою алергією.

іконка годинника 2 лютого 2022 року

Перші кроки реформи: ділимось досвідом впровадження меню

Перші кроки реформи: ділимось досвідом впровадження меню

За інформацією Держпродспоживслужби територіальні органи служби контролю отримали н погодження та розглянули майже 24 тисячі зразків меню закладів освіти, з яких 3 тисячі відправили на доопрацювання через неправильне дотримання норм кількості білків, жирів та вуглеводів, цукру і солі, одноманітність страв та недостатню або завищену енергетичну цінність їжі.

іконка годинника 1 лютого 2022 року

Смачно і корисно для розуму

Смачно і корисно для розуму

Розумова працездатність людини визначає ефективність у навчанні і праці. Пошук резервів для її збільшення триває, але вже зараз є достатньо обґрунтовані уявлення щодо впливу певних моделей харчування і окремих продуктів на здатність нашого мозку виконувати свої функції.

їжа для мозку

іконка годинника 22 січня 2022 року

Як зміцнити імунітет у холодну пору року

Як зміцнити імунітет у холодну пору року

Осінні місяці щороку гарантують нам випробування нашої імунної системи. Окрім того, крім сезонної застуди, банальних респіраторних інфекцій, зараз ми маємо справу ще й з SARS-CoV-2.

їжа для імунітету

іконка годинника 22 січня 2022 року

Гарбуз – наш національний суперфуд

Гарбуз – наш національний суперфуд

Не можна сказати нічого поганого про екзотичні кіноа, чіа, гуаву чи карамболу. До того ж макробіотична дієта, яка базується на споживанні локальних сезонних продуктів, поки не має достатніх доказів переваг над іншими моделями здорового харчування.

гарбуз

іконка годинника 22 січня 2022 року

  • Перейти на першу сторінку - недоступно
  • Перейти на попередню сторінку - недоступно
  • 1
  • 2
  • 3
  • Перейти на наступну сторінку
  • Перейти на останню сторінку