Медпрацівникам. Кухарям
Теми
Останні матеріали
Збірника рецептур страв для харчування дітей в закладах освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку та закладах соціального захисту.
Збірник рецептур страв, рекомендованих для харчування дітей в закладах освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку та закладах соціального захисту підготовлено у межах Стратегії реформування системи шкільного харчування, що реалізується за ініціативи першої леді України Олени Зеленської.

Традиційна японська дієта: компоненти та підтверджена користь для здоров’я
Традиційна японська дієта: компоненти та підтверджена користь для здоров’я
Традиційна японська дієта складається з мінімально оброблених сезонних продуктів, які подаються і споживаються невеликими порціями.

ЩО ВАРТО ЗНАТИ ПРО МАКОВЕ НАСІННЯ: КОРИСТЬ ТА ПОТЕНЦІЙНІ РИЗИКИ
ЩО ВАРТО ЗНАТИ ПРО МАКОВЕ НАСІННЯ: КОРИСТЬ ТА ПОТЕНЦІЙНІ РИЗИКИ
1 серпня в Україні відзначатимуть Медовий Спас, або Маковія. До свята традиційно готують випічку з маковим насінням.

РОЗМАЇТТЯ ГОРІХІВ І ОСОБЛИВОСТІ ЇХНЬОГО ВПЛИВУ НА НАШЕ ЗДОРОВ’Я
РОЗМАЇТТЯ ГОРІХІВ І ОСОБЛИВОСТІ ЇХНЬОГО ВПЛИВУ НА НАШЕ ЗДОРОВ’Я
Горіхи є чудовим джерелом клітковини, антиоксидантів, вітамінів і мінералів, рослинного білка та корисних жирів.

14 варіантів поживних перекусів для подорожі
14 варіантів поживних перекусів для подорожі
Нерегулярне харчування та багатогодинне сидіння під час подорожі може призвести до проблем з травленням, як запори, абдомінальний біль та здуття живота.

П’ять причин для регулярного споживання грецького йогурту
П’ять причин для регулярного споживання грецького йогурту
Йогурт споживають з прадавніх часів. Перша згадка про нього датована у греків ще в 100 році до нашої ери.

Дефіцит заліза: ознаки, групи ризику та профілактика
Дефіцит заліза: ознаки, групи ризику та профілактика
Залізодефіцитна анемія виникає через недостатню кількість заліза, коли в кістковому мозку не забезпечується продукція достатньої кількості гемоглобіну для насичення еритроцитів.

Правила швидкої нормалізації рівня цукру в крові при гіпоглікемії
Правила швидкої нормалізації рівня цукру в крові при гіпоглікемії
Низький рівень цукру в крові (нижче за 3,9 ммоль/л), або гіпоглікемія є небезпечним станом, який несе велику загрозу для здоров’я та життя людини.

Консервовані продукти: зручність, поживна цінність, ризики та поради щодо вибору
Консервовані продукти: зручність, поживна цінність, ризики та поради щодо вибору
Часто вважається, що консервовані продукти менш поживні, ніж свіжі або заморожені

Регулярне споживання цитрусових зменшує ризик і прояви депресії
Регулярне споживання цитрусових зменшує ризик і прояви депресії
Депресія є широко розповсюдженим і виснажливим станом, від якого страждають понад 280 мільйонів людей у всьому світі.

Як зробити здорове харчування частиною сімейного життя: прості кроки до важливих змін
Як зробити здорове харчування частиною сімейного життя: прості кроки до важливих змін
Здорове харчування — це не лише вибір корисних продуктів, а й звички, сформовані в сім’ї.

Крохмаль – багатогранна поживна речовина
Крохмаль – багатогранна поживна речовина
Зазвичай при слові «крохмаль» згадують продукти, багаті на вуглеводи, такі як картопля, рис і макарони. Разом з ними, й більшість рослинних продуктів, у тому числі фрукти та овочі, також містять крохмаль. Крохмалисті продукти є основним джерелом вуглеводів, які забезпечують організм глюкозою (енергією). А також містять вітаміни, мінерали, клітковину та інші поживні речовини.

Харчування для зменшення наслідків тривожного стану
Харчування для зменшення наслідків тривожного стану
Тотальна війна росії проти України, яка супроводжується фізичним та психологічним стражданням мільйонів людей, зумовлює надзвичайне поширення стресу та тривожності серед українців.

Рейтинг найкращих дієт 2025 року
Рейтинг найкращих дієт 2025 року
Для довгострокового контролю власної ваги та забезпечення надходження усіх необхідних поживних речовин, варто спробувати один з науково обґрунтованих планів харчування, які дійсно мають докази ефективності у великої кількості людей.

Результати дослідження - вплив споживання фісташок на здоров’я очей
Результати дослідження - вплив споживання фісташок на здоров’я очей
Фісташки є єдиним різновидом горіхів, які містить значну кількість лютеїну. Це поширений пігмент класу картиноїдів (ксантофіл), що є корисним та необхідним для здоров’я очей.

-
-
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- ...
-
-