Медпрацівникам. Кухарям

Теми

Останні матеріали

Збірника рецептур страв для харчування дітей в закладах освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку та закладах соціального захисту.

Збірника рецептур страв для харчування дітей в закладах освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку та закладах соціального захисту.

Збірник рецептур страв, рекомендованих для харчування дітей в закладах освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку та закладах соціального захисту підготовлено у межах Стратегії реформування системи шкільного харчування, що реалізується за ініціативи першої леді України Олени Зеленської.

Органічна їжа: об’єктивні дані щодо балансу вартості та користі

Органічна їжа: об’єктивні дані щодо балансу вартості та користі

Люди вибирають ті чи інші продукти з багатьох причин. На покупки впливають різні фактори: смакові уподобання, маркетингові стратегії та фінансова спроможність споживача.

Неочікувано корисний попкорн

Неочікувано корисний попкорн

Кукурудзяний смаколик попкорн містить багато клітковини, яка сприяє травленню, та антиоксидантів, що допомагають убезпечити від ожиріння, діабету 2 типу, раку і серцево-судинних захворювань.

Соління: корисні та небажані властивості

Соління: корисні та небажані властивості

Існує декілька методів консервування та зберігання продуктів, щодо яких часто можна почути неточні визначення.

Результати досліджень: нові дані на користь шоколаду

Результати досліджень: нові дані на користь шоколаду

🍫🍫🍫 Шоколад входить до кола найбільш суперечливих харчових продуктів.

Сирі чи варені: які овочі і фрукти є найкориснішими

Сирі чи варені: які овочі і фрукти є найкориснішими

Спосіб cпоживання овочів та фруктів має великий вплив на їх поживну цінність.

Коли варто починати прийом вітаміну D

Коли варто починати прийом вітаміну D

Сьогодні і завтра за метеорологічним прогнозом останні теплі, по справжньому літні дні на більшості території України.

У ЧОМУ КОРИСТЬ ЛІКОПЕНУ І З ЧИМ ЙОГО ЇДЯТЬ

У ЧОМУ КОРИСТЬ ЛІКОПЕНУ І З ЧИМ ЙОГО ЇДЯТЬ

Лікопен є природною сполукою, яка міститься в багатьох продуктах: від томатного соусу та кетчупу до кавунів і грейпфрутів.

ХАРЧОВІ ДЖЕРЕЛА ТРИПТОФАНУ І СЕНС ВИБОРУ НА ЇХНЮ КОРИСТЬ

ХАРЧОВІ ДЖЕРЕЛА ТРИПТОФАНУ І СЕНС ВИБОРУ НА ЇХНЮ КОРИСТЬ

риптофан є однією з дев'яти незамінних амінокислот, які не виробляються організмом, тому їх необхідно споживати з їжею.

ЧИ КРАЩИЙ ЦИКОРІЙ ЗА КАВУ?

ЧИ КРАЩИЙ ЦИКОРІЙ ЗА КАВУ?

Цикорій належить до роду трав'янистих рослин родини складноцвітих (айстрових), має міцне волохате стебло, світло-фіолетові квіти та листя, яке часто використовують в салатах.

Традиційна японська дієта: компоненти та підтверджена користь для здоров’я

Традиційна японська дієта: компоненти та підтверджена користь для здоров’я

Традиційна японська дієта складається з мінімально оброблених сезонних продуктів, які подаються і споживаються невеликими порціями.

ЩО ВАРТО ЗНАТИ ПРО МАКОВЕ НАСІННЯ: КОРИСТЬ ТА ПОТЕНЦІЙНІ РИЗИКИ

ЩО ВАРТО ЗНАТИ ПРО МАКОВЕ НАСІННЯ: КОРИСТЬ ТА ПОТЕНЦІЙНІ РИЗИКИ

1 серпня в Україні відзначатимуть Медовий Спас, або Маковія. До свята традиційно готують випічку з маковим насінням.

РОЗМАЇТТЯ ГОРІХІВ І ОСОБЛИВОСТІ ЇХНЬОГО ВПЛИВУ НА НАШЕ ЗДОРОВ’Я

РОЗМАЇТТЯ ГОРІХІВ І ОСОБЛИВОСТІ ЇХНЬОГО ВПЛИВУ НА НАШЕ ЗДОРОВ’Я

Горіхи є чудовим джерелом клітковини, антиоксидантів, вітамінів і мінералів, рослинного білка та корисних жирів.

14 варіантів поживних перекусів для подорожі

14 варіантів поживних перекусів для подорожі

Нерегулярне харчування та багатогодинне сидіння під час подорожі може призвести до проблем з травленням, як запори, абдомінальний біль та здуття живота.

П’ять причин для регулярного споживання грецького йогурту

П’ять причин для регулярного споживання грецького йогурту

Йогурт споживають з прадавніх часів. Перша згадка про нього датована у греків ще в 100 році до нашої ери.