Медпрацівникам. Кухарям
Теми
Останні матеріали
Збірника рецептур страв для харчування дітей в закладах освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку та закладах соціального захисту.
Збірник рецептур страв, рекомендованих для харчування дітей в закладах освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку та закладах соціального захисту підготовлено у межах Стратегії реформування системи шкільного харчування, що реалізується за ініціативи першої леді України Олени Зеленської.

У ЧОМУ КОРИСТЬ ЛІКОПЕНУ І З ЧИМ ЙОГО ЇДЯТЬ
У ЧОМУ КОРИСТЬ ЛІКОПЕНУ І З ЧИМ ЙОГО ЇДЯТЬ
Лікопен є природною сполукою, яка міститься в багатьох продуктах: від томатного соусу та кетчупу до кавунів і грейпфрутів.

ХАРЧОВІ ДЖЕРЕЛА ТРИПТОФАНУ І СЕНС ВИБОРУ НА ЇХНЮ КОРИСТЬ
ХАРЧОВІ ДЖЕРЕЛА ТРИПТОФАНУ І СЕНС ВИБОРУ НА ЇХНЮ КОРИСТЬ
риптофан є однією з дев'яти незамінних амінокислот, які не виробляються організмом, тому їх необхідно споживати з їжею.

ЧИ КРАЩИЙ ЦИКОРІЙ ЗА КАВУ?
Цикорій належить до роду трав'янистих рослин родини складноцвітих (айстрових), має міцне волохате стебло, світло-фіолетові квіти та листя, яке часто використовують в салатах.

Традиційна японська дієта: компоненти та підтверджена користь для здоров’я
Традиційна японська дієта: компоненти та підтверджена користь для здоров’я
Традиційна японська дієта складається з мінімально оброблених сезонних продуктів, які подаються і споживаються невеликими порціями.

ЩО ВАРТО ЗНАТИ ПРО МАКОВЕ НАСІННЯ: КОРИСТЬ ТА ПОТЕНЦІЙНІ РИЗИКИ
ЩО ВАРТО ЗНАТИ ПРО МАКОВЕ НАСІННЯ: КОРИСТЬ ТА ПОТЕНЦІЙНІ РИЗИКИ
1 серпня в Україні відзначатимуть Медовий Спас, або Маковія. До свята традиційно готують випічку з маковим насінням.

РОЗМАЇТТЯ ГОРІХІВ І ОСОБЛИВОСТІ ЇХНЬОГО ВПЛИВУ НА НАШЕ ЗДОРОВ’Я
РОЗМАЇТТЯ ГОРІХІВ І ОСОБЛИВОСТІ ЇХНЬОГО ВПЛИВУ НА НАШЕ ЗДОРОВ’Я
Горіхи є чудовим джерелом клітковини, антиоксидантів, вітамінів і мінералів, рослинного білка та корисних жирів.

14 варіантів поживних перекусів для подорожі
14 варіантів поживних перекусів для подорожі
Нерегулярне харчування та багатогодинне сидіння під час подорожі може призвести до проблем з травленням, як запори, абдомінальний біль та здуття живота.

П’ять причин для регулярного споживання грецького йогурту
П’ять причин для регулярного споживання грецького йогурту
Йогурт споживають з прадавніх часів. Перша згадка про нього датована у греків ще в 100 році до нашої ери.

Дефіцит заліза: ознаки, групи ризику та профілактика
Дефіцит заліза: ознаки, групи ризику та профілактика
Залізодефіцитна анемія виникає через недостатню кількість заліза, коли в кістковому мозку не забезпечується продукція достатньої кількості гемоглобіну для насичення еритроцитів.

Правила швидкої нормалізації рівня цукру в крові при гіпоглікемії
Правила швидкої нормалізації рівня цукру в крові при гіпоглікемії
Низький рівень цукру в крові (нижче за 3,9 ммоль/л), або гіпоглікемія є небезпечним станом, який несе велику загрозу для здоров’я та життя людини.

Консервовані продукти: зручність, поживна цінність, ризики та поради щодо вибору
Консервовані продукти: зручність, поживна цінність, ризики та поради щодо вибору
Часто вважається, що консервовані продукти менш поживні, ніж свіжі або заморожені

Регулярне споживання цитрусових зменшує ризик і прояви депресії
Регулярне споживання цитрусових зменшує ризик і прояви депресії
Депресія є широко розповсюдженим і виснажливим станом, від якого страждають понад 280 мільйонів людей у всьому світі.

Як зробити здорове харчування частиною сімейного життя: прості кроки до важливих змін
Як зробити здорове харчування частиною сімейного життя: прості кроки до важливих змін
Здорове харчування — це не лише вибір корисних продуктів, а й звички, сформовані в сім’ї.

Крохмаль – багатогранна поживна речовина
Крохмаль – багатогранна поживна речовина
Зазвичай при слові «крохмаль» згадують продукти, багаті на вуглеводи, такі як картопля, рис і макарони. Разом з ними, й більшість рослинних продуктів, у тому числі фрукти та овочі, також містять крохмаль. Крохмалисті продукти є основним джерелом вуглеводів, які забезпечують організм глюкозою (енергією). А також містять вітаміни, мінерали, клітковину та інші поживні речовини.

-
-
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- ...
-
-