Медпрацівникам. Кухарям

Останні матеріали

Збірника рецептур страв для харчування дітей в закладах освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку та закладах соціального захисту.

Збірника рецептур страв для харчування дітей в закладах освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку та закладах соціального захисту.

Збірник рецептур страв, рекомендованих для харчування дітей в закладах освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку та закладах соціального захисту підготовлено у межах Стратегії реформування системи шкільного харчування, що реалізується за ініціативи першої леді України Олени Зеленської.

Які можливості існують для прискорення метаболізму?

Які можливості існують для прискорення метаболізму?

На складному шляху до цільового показника ваги часто дає про себе знати феномен уповільнення обміну речовин, коли ефективність роботи м’язів при незначній інтенсивності навантаження зростає.

Типова освітня програма професійного навчання для підвищення кваліфікації з професії «Kyxaр» за напрямом «Впровадження різноманітного, збалансованого та якісного харчування в закладах освіти»

Типова освітня програма професійного навчання для підвищення кваліфікації з професії «Kyxaр» за напрямом «Впровадження різноманітного, збалансованого та якісного харчування в закладах освіти»

Учасники, які проходитимуть навчання за Програмою, дізнаються про принципи реформи шкільного харчування в Україні, нові норми, порядок, режими, способи та форми організації харчування в школах, організацію спеціального, дієтичного харчування, харчування дітей з особливими освітніми потребами, принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів тощо.

Причини вибору на користь їжі помаранчового кольору

Причини вибору на користь їжі помаранчового кольору

Помаранчевий — активний колір, який збуджує апетит, підвищує рівень енергії та навіть прискорює метаболізм.

Важливі причини на користь вибору їжі червоного кольору

Важливі причини на користь вибору їжі червоного кольору

Овочі, фрукти та ягоди червоного кольору є природно низькокалорійними та містять вкрай мало натрію.

Потужна користь зелених овочів

Потужна користь зелених овочів

Для задоволення базових потреб у незамінних поживних речовинах щодня потрібно їсти більше 300 грамів зелені та зелених овочів.

Потужна користь їжі фіолетового кольору

Потужна користь їжі фіолетового кольору

Ягоди, фрукти та овочі фіолетового кольору зазвичай відрізняються високим вмістом корисних поживних речовин, які називаються антоціанами.

Згадаємо про важливість йоду

Згадаємо про важливість йоду

Йод є одним із найбільш відомих мікроелементів.

Види риб, особливо корисних для здоров’я: тунець

Види риб, особливо корисних для здоров’я: тунець

Тунець – представник морської риби, що мешкає від Атлантичного океану аж до Індонезії.

Солодкий смак і можливості балансу міри та задоволення

Солодкий смак і можливості балансу міри та задоволення

Для багатьох людей найстрашнішою частиною нового, більш здорового способу харчування є ідея назавжди відмовитися від улюблених солодощів.

Японський порошковий чай матча – модний і корисний

Японський порошковий чай матча – модний і корисний

Матча – виготовляється шляхом подрібнення цілих чайних листів і виглядає як зелений порошок.

Чи варто включати субпродукти у ваше меню?

Чи варто включати субпродукти у ваше меню?

Субпродукти є традиційно їстівними органами тварин. Серед них — печінка, серце, мізки та кишки.

Визначення факторів ризику та запобігання їх виникненню під час робочих процесів у сфері послуг харчування

Визначення факторів ризику та запобігання їх виникненню під час робочих процесів у сфері послуг харчування

У рамках цього короткострокового курсу Ви навчитеся відстежувати та аналізувати робочі процеси та професійну поведінку під час роботи або стажування.