Безпечність харчування
Останні матеріали
Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач
Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач
Що таке НАССР та як його правильно читати? Коли і хто має впровадити процедури, засновані на принципах НАССР? Чому гігієнічні вимоги є настільки важливими?

25 травня 2023 року
Вимоги до утилізації харчових відходів при організації харчування в закладах освіти, відпочинку та оздоровлення
Свіжість харчових продуктів – один із важливих факторів їх якості.
10 травня 2023 року
Безпечність води у закладах освіти: нагадуємо основні правила
Безпечність води у закладах освіти: нагадуємо основні правила
Заклади освіти, у яких навчальний процес триває в очному режимі, мають дотримуватися правил безпечності води.

5 грудня 2022 року
Алгоритм впровадження системи НАССР (ХАССП). Спрощений підхід.
Алгоритм впровадження системи НАССР (ХАССП). Спрощений підхід.
Що потрібно знати про НАССР
26 серпня 2022 року
Постачання продуктів: як закладу освіти прийняти лише якісний товар
Постачання продуктів: як закладу освіти прийняти лише якісний товар
Безпечність та якість страв для дітей залежать не тільки від максимально безпечних умов приготування страв. Працівники харчоблоку закладу освіти мають також докладати зусиль для того, аби не прийняти неякісну сировину, зокрема контролювати умови, за яких продукти перевозились постачальником. Це предмет окремої програми-передумови системи НАССР.
19 січня 2022 року
Принцип НАССР №3. Встановлення критичних меж для ККТ
Принцип НАССР №3. Встановлення критичних меж для ККТ
Для кожної критичної точки контролю (ККТ) потрібно встановити критичні межі. Йдеться про крайні прийнятні значення (показники/параметри технологічного процесу), які відділяють виготовлення безпечного продукту від небезпечного.

11 січня 2022 року
Розпочинаємо з основ: впровадження програм-передумов
Розпочинаємо з основ: впровадження програм-передумов
Застосування операторами ринку програм-передумов НАССР здійснюється на основі оцінювання ризику з урахуванням виду діяльності та розміру потужності.

22 грудня 2021 року
Водопостачання закладу освіти
У їдальні, харчоблоці, буфеті та в інших приміщеннях закладу освіти потрібно забезпечити проточну гарячу та холодну воду.

22 грудня 2021 року
Аналітика ДПСС за 10 місяців 2021 року
Аналітика ДПСС за 10 місяців 2021 року
Основне завдання ДПСС в реформі системи шкільного харчування – створити сервіс, який би дійсно контролював ситуацію у європейському розумінні цього терміну і виступав у підтримку інтересів закладів освіти, дітей, вчителів, батьків.
15 грудня 2021 року
НАССР: перші кроки
Українське законодавство висуває низку вимог, яким мають відповідати оператори ринку харчових продуктів.

14 грудня 2021 року
Цілі програм-передумов та особливості їх використання на харчоблоці
Цілі програм-передумов та особливості їх використання на харчоблоці
Відео. Цілі програм-передумов та особливості їх використання на харчоблоці

14 грудня 2021 року
Застосування принципів НАССР. Підготовчі кроки
Застосування принципів НАССР. Підготовчі кроки
Впровадження програм-передумов загалом не є зовсім новою вимогою (санітарні норми діяли і раніше), а от запровадження принципів НАССР є відносно новим видом діяльності для операторів ринку.

14 грудня 2021 року
Підготовчі процеси. Група НАССР
Підготовчі процеси. Група НАССР
Перед застосуванням принципів НАССР оператору ринку потрібно виконати підготовчі процеси

14 грудня 2021 року
Принцип НАССР №1. Аналіз небезпечних факторів
Принцип НАССР №1. Аналіз небезпечних факторів
Метою першого принципу НАССР є аналіз кожного етапу технологічного процесу

14 грудня 2021 року
Принцип НАССР №2. Встановлення критичних точок контролю
Принцип НАССР №2. Встановлення критичних точок контролю
Критична точка контролю (ККТ) – це технологічний етап виробництва харчових продуктів, на якому можна запровадити контроль і який є критичним для попередження виникнення небезпечних факторів або їх зменшення до прийнятного рівня.

14 грудня 2021 року