Безпечність харчування
Теми
Останні матеріали
Принцип НАССР №3. Встановлення критичних меж для ККТ
Принцип НАССР №3. Встановлення критичних меж для ККТ
Для кожної критичної точки контролю (ККТ) потрібно встановити критичні межі. Йдеться про крайні прийнятні значення (показники/параметри технологічного процесу), які відділяють виготовлення безпечного продукту від небезпечного.
Розпочинаємо з основ: впровадження програм-передумов
Розпочинаємо з основ: впровадження програм-передумов
Застосування операторами ринку програм-передумов НАССР здійснюється на основі оцінювання ризику з урахуванням виду діяльності та розміру потужності.
Водопостачання закладу освіти
У їдальні, харчоблоці, буфеті та в інших приміщеннях закладу освіти потрібно забезпечити проточну гарячу та холодну воду.
Алгоритм впровадження системи НАССР (ХАССП). Спрощений підхід.
Алгоритм впровадження системи НАССР (ХАССП). Спрощений підхід.
Що потрібно знати про НАССР
Аналітика ДПСС за 10 місяців 2021 року
Аналітика ДПСС за 10 місяців 2021 року
Основне завдання ДПСС в реформі системи шкільного харчування – створити сервіс, який би дійсно контролював ситуацію у європейському розумінні цього терміну і виступав у підтримку інтересів закладів освіти, дітей, вчителів, батьків.
НАССР: перші кроки
Українське законодавство висуває низку вимог, яким мають відповідати оператори ринку харчових продуктів.
Цілі програм-передумов та особливості їх використання на харчоблоці
Цілі програм-передумов та особливості їх використання на харчоблоці
Відео. Цілі програм-передумов та особливості їх використання на харчоблоці
Застосування принципів НАССР. Підготовчі кроки
Застосування принципів НАССР. Підготовчі кроки
Впровадження програм-передумов загалом не є зовсім новою вимогою (санітарні норми діяли і раніше), а от запровадження принципів НАССР є відносно новим видом діяльності для операторів ринку.
Підготовчі процеси. Група НАССР
Підготовчі процеси. Група НАССР
Перед застосуванням принципів НАССР оператору ринку потрібно виконати підготовчі процеси
Принцип НАССР №1. Аналіз небезпечних факторів
Принцип НАССР №1. Аналіз небезпечних факторів
Метою першого принципу НАССР є аналіз кожного етапу технологічного процесу
Принцип НАССР №2. Встановлення критичних точок контролю
Принцип НАССР №2. Встановлення критичних точок контролю
Критична точка контролю (ККТ) – це технологічний етап виробництва харчових продуктів, на якому можна запровадити контроль і який є критичним для попередження виникнення небезпечних факторів або їх зменшення до прийнятного рівня.
Принцип НАССР №4. Встановлення процедур моніторингу
Принцип НАССР №4. Встановлення процедур моніторингу
Моніторинг важливий для того, аби вчасно виявити втрату контролю над критичною точкою з метою швидкого реагування та впровадження коригувальних дій. Якщо моніторинг здійснюється періодично, то необхідно його робити з такими інтервалами, щоб продукція, виготовлена між двома послідовними вимірюваннями, не була видана споживачеві.
Принцип НАССР №5. Встановлення коригувальних дій
Принцип НАССР №5. Встановлення коригувальних дій
Для кожної критичної точки контролю (ККТ) повинен бути розроблений порядок дій у випадку перевищення критичних меж. Ці заходи містять як виправлення ситуації – корекції, так і визначення та усунення причини невідповідності.
Принцип НАССР №6. Валідація. Впровадження. Верифікація.
Принцип НАССР №6. Валідація. Впровадження. Верифікація.
Він включає валідацію, верифікацію та наступне вдосконалення системи. Застосування цих методів є набагато ширшим, ніж лише перевірка ефективності самих принципів НАССР.
Принцип НАССР №7. Документування
Принцип НАССР №7. Документування
Законодавство вимагає, щоб усі заходи, які стосуються впровадження принципів НАССР, були задокументовані
- 1
- 2
- 3