Безпечність харчування

Останні матеріали

Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач

Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач

Що таке НАССР та як його правильно читати? Коли і хто має впровадити процедури, засновані на принципах НАССР? Чому гігієнічні вимоги є настільки важливими?

іконка годинника 25 травня 2023 року

Безпечність води у закладах освіти: нагадуємо основні правила

Безпечність води у закладах освіти: нагадуємо основні правила

Заклади освіти, у яких навчальний процес триває в очному режимі, мають дотримуватися правил безпечності води.

іконка годинника 5 грудня 2022 року

Постачання продуктів: як закладу освіти прийняти лише якісний товар

Постачання продуктів: як закладу освіти прийняти лише якісний товар

Безпечність та якість страв для дітей залежать не тільки від максимально безпечних умов приготування страв. Працівники харчоблоку закладу освіти мають також докладати зусиль для того, аби не прийняти неякісну сировину, зокрема контролювати умови, за яких продукти перевозились постачальником. Це предмет окремої програми-передумови системи НАССР.

іконка годинника 19 січня 2022 року

Принцип НАССР №3. Встановлення критичних меж для ККТ

Принцип НАССР №3. Встановлення критичних меж для ККТ

Для кожної критичної точки контролю (ККТ) потрібно встановити критичні межі. Йдеться про крайні прийнятні значення (показники/параметри технологічного процесу), які відділяють виготовлення безпечного продукту від небезпечного.

Напис ВСТАНОВЛЕННЯ КРИТИЧНИХ МЕЖ біля зображення ділової жінки, що працює з документами

іконка годинника 11 січня 2022 року

Розпочинаємо з основ: впровадження програм-передумов

Розпочинаємо з основ: впровадження програм-передумов

Застосування операторами ринку програм-передумов НАССР здійснюється на основі оцінювання ризику з урахуванням виду діяльності та розміру потужності.

Напис Реалізація програм - передумов на фоні  зображення їдальні

іконка годинника 22 грудня 2021 року

Водопостачання закладу освіти

Водопостачання закладу освіти

У їдальні, харчоблоці, буфеті та в інших приміщеннях закладу освіти потрібно забезпечити проточну гарячу та холодну воду.

іконка годинника 22 грудня 2021 року

Аналітика ДПСС за 10 місяців 2021 року

Аналітика ДПСС за 10 місяців 2021 року

Основне завдання ДПСС в реформі системи шкільного харчування – створити сервіс, який би дійсно контролював ситуацію у європейському розумінні цього терміну і виступав у підтримку інтересів закладів освіти, дітей, вчителів, батьків.

іконка годинника 15 грудня 2021 року

НАССР: перші кроки

НАССР: перші кроки

Українське законодавство висуває низку вимог, яким мають відповідати оператори ринку харчових продуктів.

Напис НАССР англійською на фоні зображення працівників їдальні

іконка годинника 14 грудня 2021 року

Цілі програм-передумов та особливості їх використання на харчоблоці

Цілі програм-передумов та особливості їх використання на харчоблоці

Відео. Цілі програм-передумов та особливості їх використання на харчоблоці

Напис ПРОГРАМИ - ПЕРЕДУМОВИ. 13

іконка годинника 14 грудня 2021 року

Застосування принципів НАССР. Підготовчі кроки

Застосування принципів НАССР. Підготовчі кроки

Впровадження програм-передумов загалом не є зовсім новою вимогою (санітарні норми діяли і раніше), а от запровадження принципів НАССР є відносно новим видом діяльності для операторів ринку.

Напис  ЩО ДЛЯ ЦЬОГО ТРЕБА ЗРОБИТИ?

іконка годинника 14 грудня 2021 року

Підготовчі процеси. Група НАССР

Підготовчі процеси. Група НАССР

Перед застосуванням принципів НАССР оператору ринку потрібно виконати підготовчі процеси

Напис КРОК 1. Утворити робочу групу на фоні зображення 4  працівників школи

іконка годинника 14 грудня 2021 року

Принцип НАССР №1. Аналіз небезпечних факторів

Принцип НАССР №1. Аналіз небезпечних факторів

Метою першого принципу НАССР є аналіз кожного етапу технологічного процесу

Напис АНАЛІЗ НЕБЕЗПЕЧНИХ ФАКТОРІВ біля зображення ділової жінки, що працює з документами

іконка годинника 14 грудня 2021 року

Принцип НАССР №2. Встановлення критичних точок контролю

Принцип НАССР №2. Встановлення критичних точок контролю

Критична точка контролю (ККТ) – це технологічний етап виробництва харчових продуктів, на якому можна запровадити контроль і який є критичним для попередження виникнення небезпечних факторів або їх зменшення до прийнятного рівня.

Напис НАССР діє на випередження небезпеки на фоі злбраження працівників їдальні, що працюють з документами

іконка годинника 14 грудня 2021 року