Українські дієтологи радять
Що варто знати
Десять порад для продуктивної роботи вдома
Десять порад для продуктивної роботи вдома
З початку 2020 року майже всі ми отримали значний досвід віддаленої роботи.

Сезон страв з баклажанів: органічне поєднання користі і смаку
Сезон страв з баклажанів: органічне поєднання користі і смаку
🍆🍆🍆 Баклажани — це овоч родини пасльонових, як і картопля, помідори та перець.

Найкращі джерела калію у харчуванні та його найважливіші фізіологічні впливи
Найкращі джерела калію у харчуванні та його найважливіші фізіологічні впливи
Дефіцит калію асоціюється з підвищенням артеріального тиску, збільшенням ризику утворення каменів у нирках, а також із збідненням мінерального складу кісток.

Аґрус – більше важливої інформації про добре знайому ягоду
Аґрус – більше важливої інформації про добре знайому ягоду
Сезон ягід наближається до свого екватора. Тож є привід згадати про аґрус, його ягоди мають не лише особливий смак, але й оригінальну комбінацію поживних властивостей із специфічним впливом на здоров’я людини.

Десятка хибних уявлень про їжу та харчування
Десятка хибних уявлень про їжу та харчування
Насправді, не зважаючи на довгу історію, медична наука знаходиться ще десь на початку шляху до з’ясування багатьох важливих речей. Поява комп’ютерів, Інтернету, штучного інтелекту значно прискорили рух для досягнення цілей процесу пізнання.

Зелений горошок – суперфуд у стручках
Зелений горошок – суперфуд у стручках
Горох належить до родини бобових — рослин, що утворюють стручки з насінням або бобами всередині. Серед інших представників цієї родини — сочевиця, соя, нут і всі види квасолі.

Численні корисні властивості ягоди тутового дерева
Численні корисні властивості ягоди тутового дерева
Тутове дерево свою другу назву, шовковиця, отримало завдяки шовкопряду, який харчується листям рослини. Сьогодні налічується близько шістнадцяти видів і чотирьохсот сортів шовковиці.

Зелена цибуля – незамінна у весняному меню
Зелена цибуля – незамінна у весняному меню
На ринках, ярмарках та полицях крамниць все більше сезонних весняних овочів. Один з них – зелена цибуля.

Какао – корисний смак для дітей і дорослих
Какао – корисний смак для дітей і дорослих
🧋🧋🧋 Останнім часом вибір напоїв, які мають користь для здоров’я і отримують багато прихильників, поступово зростає.

Дев’ять аргументів на користь редису
Дев’ять аргументів на користь редису
Редис — один з найбільш ранніх овочів весняного сезону, і один із найкорисніших. Його гострий смак пояснюється вмістом великої кількості важливих поживних речовин.

Кефір: вісім корисних властивостей
Кефір: вісім корисних властивостей
🍶🍶🍶Цей популярний кисломолочний продукт є традиційним для багатьох культур і народів всього світу. Завдяки високому вмісту поживних речовин і пробіотиків він є корисним для травлення та здоров’я кишківника.

Вегетаріанське харчування і здоров’я підлітків
Вегетаріанське харчування і здоров’я підлітків
У підлітковому віці дитина проходить крізь багато складних змін – від початку статевого дозрівання до формування стабільних нейробіологічних, соціальних та когнітивних характеристик, притаманних вже дорослій особистості.

Які правильно сушити продукти
Сушка харчових продуктів є одним із традиційних методів їхнього тривалого зберігання, заснованим на видаленні води з них води або дегідратації.

Кориця – аромат, смак та користь для здоров’я
Кориця – аромат, смак та користь для здоров’я
Теплий приємний аромат кориці асоціюється із запашною випічкою, запеченим яблуком або гарячою кавою.

Найкраща їжа для мозку та пам’яті
Найкраща їжа для мозку та пам’яті
У ХХІ столітті вже неможливо відокремити інтелектуальну і фізичну працю. Вони обов’язково співіснують у будь якій професії.
