Українські дієтологи радять

Теми

Останні матеріали

Хибні уявлення про їжу, харчування і здоров’я

Хибні уявлення про їжу, харчування і здоров’я

Ми живемо у період інформаційного мега-буму. Новини, факти, коментарі, суб’єктивні думки блогерів різного віку, рівня освіти і інтелекту часом ставлять нас у складне становище.

Здорове харчування для суботи і неділі

Здорове харчування для суботи і неділі

З понеділка по п’ятницю ми поєднуємо робочі зобов’язання з сімейними справами, а ввечері поспішаємо приготувати вечерю.

Нутриціологічні аргументи посмакувати макаронами

Нутриціологічні аргументи посмакувати макаронами

Макарони, які зараз все частіше йменують пастою – є візитівкою італійської кухні.

Яку інформацію треба взяти до уваги, приймаючи рішення про прийом дієтичних добавок

Яку інформацію треба взяти до уваги, приймаючи рішення про прийом дієтичних добавок

Питання отримання додаткових поживних речовин, які об’єктивно (чи частіше суб’єктивно) можуть надходити в неоптимальній кількості у складі збалансованого харчування, лишається гострим протягом багатьох десятиліть.

Нутритивна підтримка навчання – регулярного тренування мозку

Нутритивна підтримка навчання – регулярного тренування мозку

Безперервне навчання надає не тільки кар’єрні переваги, але є й фундаментом здоров’я мозку та запобіжником віковому погіршенню когнітивних функцій.

Універсальний цукіні: користь для травлення, серця та очей

Універсальний цукіні: користь для травлення, серця та очей

Цукіні є сезонним різновидом кабачка із родини гарбузових. З погляду ботаніки його плід є ягодою із затверділим околоплідником.

Чому варто сповільнити швидкість їди

Чому варто сповільнити швидкість їди

Під «фаст-фудом» більшість людей розуміють їжу швидкого приготування.

Ефективні поради для здоровішого травлення

Ефективні поради для здоровішого травлення

Травна система відповідає за перетравлення і засвоєння їжі – переробку продуктів, страв та напоїв, виокремлення необхідних поживних речовин, всмоктування їх в кров і виділення з організму неперетравлених залишків, що є надзвичайно важливим для функціонування всього організму

П’ять порад по харчуванню для міцних і пружніх кісток

П’ять порад по харчуванню для міцних і пружніх кісток

Проблема остеопорозу стає дедалі актуальнішою внаслідок демографічних процесів — збільшення кількості людей літнього віку, які, особливо жінки, є у групі ризику.

Потреба у воді: як розрахувати та задовільнити

Потреба у воді: як розрахувати та задовільнити

Ми переважно складаємося з води. Ця аксіома нам добре знайома.

Макадамія – ще один корисний горіх для кращого здоров’я

Макадамія – ще один корисний горіх для кращого здоров’я

Горіхи традиційно і беззаперечно складають невелику за обсягом, але значну за змістом частину моделі здорового харчування.

Не пропустіть сезон вишні і черешні

Не пропустіть сезон вишні і черешні

🍒🍒🍒 Ці кісточкові плоди бувають різних кольорів і смаків, солодкі або кислі. Черешня соковита і має менший вміст кислоти, ніж вишня, яка набагато терпкіша.

Молода картопля та її неочікувані переваги

Молода картопля та її неочікувані переваги

Наприкінці травня – на початку червня починається сезон, коли вартість молодої картоплі стає прийнятною.