Українські дієтологи радять
Що варто знати
У листопаді на ринках та полицях магазинів помітно скорочується пропозиція українських сезонних фруктів та овочів. Але все ж вибрати є з чого. Якраз у листопаді можна поласувати берою зимовою. Багато з нас є прихильниками цього соковитого та смачного сорту.

18 лютого 2022 року
Чому оливкова олія холодного віджиму найкраща?
Чому оливкова олія холодного віджиму найкраща?
Вже багато було сказано і написано про здорові наслідки від дотримання середземноморської дієти. Результати досліджень підтверджують дивовижний спектр її корисних ефектів від зниження ризику серцево-судинних захворювань, інсульту до полегшення перебігу псоріазу і убезпечення від хвороби Альцгеймера.

8 лютого 2022 року
Розумова працездатність людини визначає ефективність у навчанні і праці. Пошук резервів для її збільшення триває, але вже зараз є достатньо обґрунтовані уявлення щодо впливу певних моделей харчування і окремих продуктів на здатність нашого мозку виконувати свої функції.

22 січня 2022 року
Як зміцнити імунітет у холодну пору року
Як зміцнити імунітет у холодну пору року
Осінні місяці щороку гарантують нам випробування нашої імунної системи. Окрім того, крім сезонної застуди, банальних респіраторних інфекцій, зараз ми маємо справу ще й з SARS-CoV-2.

22 січня 2022 року
Гарбуз – наш національний суперфуд
Гарбуз – наш національний суперфуд
Не можна сказати нічого поганого про екзотичні кіноа, чіа, гуаву чи карамболу. До того ж макробіотична дієта, яка базується на споживанні локальних сезонних продуктів, поки не має достатніх доказів переваг над іншими моделями здорового харчування.

22 січня 2022 року
Розумне вегетаріанське харчування
Розумне вегетаріанське харчування
Різні варіанти вегетаріанського харчування набувають все більшої популярності, від 0,5 до 2% населення країн Європи обмежує або повністю вилучає з раціону їжу тваринного походження
20 січня 2022 року
Корисне харчування у школі та вдома
Корисне харчування у школі та вдома
Вже за декілька днів наші діти повертаються до школи. Багато було сказано та написано про реформу шкільного харчування. Її основна мета — покращення здоров’я дітей і підлітків у найближчій перспективі.
.jpg)
5 січня 2022 року
Традиції та реальність харчування українців
Традиції та реальність харчування українців
Цьогоріч ми святкуємо 30-річчя незалежності нашої держави. Три десятиліття вже доволі багато, щоб оцінити наші звички та спосіб життя.

5 січня 2022 року
Яблука: десять здорових переваг
Яблука: десять здорових переваг
Яблука, мабуть, є найпоширенішими в Україні фруктами, а тому не такими привабливими, як закордонні манго, херсонські кавуни чи одеський виноград. Проте, можемо навести щонайменше 10 причин, чому яблука корисні для здоров’я і їх варто ввести у свій щоденний раціон.

5 січня 2022 року
Більше зелені, спецій і прянощів
Більше зелені, спецій і прянощів
«ВИКЛЮЧИТИ ГОСТРУ ЇЖУ» — на таке формулювання часто можна натрапити у призначеннях лікарів, які, мабуть, вже автоматично допомагають виживати забобонній інерції, мовляв, спеції агресивні та шкідливі для організму.
13 грудня 2021 року
Природа створила злакові, мабуть, одними з найбільш збалансованих продуктів для вживання в їжу. Вуглеводи, включно із великою кількістю харчових волокон, корисні олії, збалансовані жири, майже всі вітаміни, велика кількість мінералів..

13 грудня 2021 року
Що змінює новий порядок харчування в школах
Що змінює новий порядок харчування в школах
67 грамів цукру на день замість 25, ковбаса й сосиски з величезним вмістом солі замість 5 грамів на день, 400 грамів хліба та булочок замість фруктів, овочів і молочних продуктів.

12 грудня 2021 року
Пропонуємо для роздруку плакат «Тарілка здорового харчування», що містить інформацію про головні принципи здорового харчування.

12 грудня 2021 року
Кавуни — зразкова комбінація насолоди та користі
Кавуни — зразкова комбінація насолоди та користі
Смачну соковиту ягоду у нас люблять, і недарма — кавун смачний і містить багато нутрієнтів, які позитивно впливають на різні системи та процеси у нашому організмі.

11 грудня 2021 року
Фрукти й овочі є одним із основних джерел вітамінів, мінералів і харчових волокон (клітковини). Вживання більшої кількості фруктів і овочів допомагає дітям і дорослим залишатися здоровими і може запобігти появі серцево-судинних захворювань, діабету та деяких видів раку.

11 грудня 2021 року