Українські дієтологи радять
Що варто знати
Гід рослинними білками: переваги, джерела та використання в кулінарії
Гід рослинними білками: переваги, джерела та використання в кулінарії
Білок займає важливе місце у харчуванні. Він потрібний для нарощування м’язів та відновлення тканин після тренування, без нього неможлива доставка кисню до кожної клітини організму.

24 січня 2023 року
П’ять переваг сухофруктів і декілька застережень
П’ять переваг сухофруктів і декілька застережень
Сухофрукти, як випливає з назви, це висушені фрукти, з яких майже повністю видалена вода. Вони є сезонною, зручною альтернативою свіжим фруктам.

27 грудня 2022 року
🥔🥔🥔 Вже багато років картоплю асоціюють із нездоровими моделями харчування та поганими харчовими звичками. Страви з картоплі присутні у меню всіх фаст-фудів.

14 грудня 2022 року
Критичний погляд на безпечність трав’яних чаїв
Критичний погляд на безпечність трав’яних чаїв
Трав’яні чаї мають значну популярність, яка продовжує зростати. Вони мають репутацію корисних і безпечних. Споживачі надають перевагу їм перед чорним або зеленим чаєм через відсутність кофеїну, а також завдяки більшій пропозиції інгредієнтів та смаків.

8 грудня 2022 року
🧀🧀🧀 Сир – безумовно особливий продукт. Витриманий сир дуже смачний, але його не можна з’їсти багато. Насичення від нього настає швидко, але й триває досить довго.

8 грудня 2022 року
Яскрава хурма – насолода з користю для здоров’я
Яскрава хурма – насолода з користю для здоров’я
Хурма є національним фруктом Японії. У цій країні її цвітіння — не менш важливий культурний феномен, аніж цвітіння сакури

8 грудня 2022 року
Готуємо правильно. Як зберенти вітамін С
Готуємо правильно. Як зберенти вітамін С
Для людей вітамін С – життєво необхідна поживна речовина. Прикладом негативного впливу дефіциту цього вітаміну може бути хвороба цинга, на яку страждали мореплавці в минулому.

1 грудня 2022 року
Щоб дитина була здоровою: скільки білків, жирів, та вуглеводів має бути у її тарілці
Щоб дитина була здоровою: скільки білків, жирів, та вуглеводів має бути у її тарілці
Для нормального росту та функціонування дитячого організму важливо отримувати поживні речовини з їжі. Йдеться про білки, жири та вуглеводи.

1 грудня 2022 року
Пропонуємо для роздруку плакат «Тарілка здорового харчування», що містить інформацію про головні принципи здорового харчування.

9 листопада 2022 року
Насіння містить усі необхідні речовини, необхідні для розвитку рослин. Завдяки цьому воно надзвичайно поживне. Насіння є чудовим джерелом харчових волокон (клітковини).

4 листопада 2022 року
Додаючи часник до овочевих, рибних, м’ясних та багатьох інших страв ми отримуємо неперевершений смак, аромат і задоволення.

2 листопада 2022 року
Природні можливості для поновлення запасів енергії
Природні можливості для поновлення запасів енергії
Осінь – сезон, коли фізичне і емоційне виснаження стають дуже поширеними. Багато хто починає відчувати нестачу ресурсів, щоб продовжувати встигати за численними планами, викликами та дедлайнами.

26 жовтня 2022 року
Калій: як отримувати необхідну кількість?
Калій: як отримувати необхідну кількість?
Калій – мінерал, від якого значною мірою залежать фізіологічні функції організму, зокрема серцево-судинної системи та кровообігу.

26 жовтня 2022 року
Газована чи негазована: яка вода краще?
Газована чи негазована: яка вода краще?
Багатьом людям подобається пити газовану мінеральну воду. Але у крамниці чи в ресторані вони роблять вибір на користь негазованої альтернативи. Головним критерієм такого вибору є репутація газованки, начеб-то вона є некорисною для здоров'я.

26 жовтня 2022 року
Відеоуроки здорового харчування 🥦
Відеоуроки здорового харчування 🥦
Дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ та Євген Клопотенко в межах ініціативи «Спільно до навчання» та професійними лікарями-дієтологами, за підтримки Швейцарії, почали дуже важливий цикл відео-уроків здорового харчування.

24 жовтня 2022 року
-
-
- 1
- 2
- 3
-
-