Бізнес ком’юніті

Останні матеріали

Здоровий вибір дитини формують школа, родина, громада

Здоровий вибір дитини формують школа, родина, громада

Формування культури здорового харчування — це спільне завдання для всіх працівників закладу освіти, здобувачів освіти, батьківської спільноти та представників громади. Кожен може зробити власний внесок, щоб завдяки здоровому харчуванню заклад сприяв збереженню і зміцненню здоров’я.

Напис ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Як працює система харчування в школі

Як працює система харчування в школі

Хто і як організовує харчування у школах? Організація харчування у школах – складний і багатоступеневий процес. Розуміння всіх його нюансів допоможе представникам бізнесу виявити, як саме і на яких етапах бізнес може допомогти школі розвивати практики корисного харчування

Напис РЕФОРМА ШКІЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ

Що суб’єктам господарювання варто знати про акт державного контролю НАССР та припис ДПСС

Що суб’єктам господарювання варто знати про акт державного контролю НАССР та припис ДПСС

Оператори ринку харчових продуктів повинні розробити та запровадити ефективну систему аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках. Дана система (система НАССР), дозволяє оператору ринку харчових продуктів ідентифікувати, оцінювати і контролювати небезпечні фактори, що є визначальними для безпечності харчових продуктів.

Напис Основи безпеки

Принципи роботи системи Прозорро

Принципи роботи системи Прозорро

Щодня держава оголошує тисячі тендерів на закупівлю продуктів харчування, офісної техніки, громадського транспорту, будівельних матеріалів, ліків, медичного обладнання, ІТ-систем і багато-багато іншого. Щороку з державного та місцевих бюджетів витрачаються мільярди гривень на те, щоб українцям було де навчатися, чим лікуватися та як мандрувати.

Відповідальність оператора ринку

Відповідальність оператора ринку

Чинним законодавством передбачена чітка система контролю за якістю і безпечністю процесів, що забезпечують систему харчування закладів освіти продуктами та послугами з організації харчування

Дівчатка обідають у шкільній їдальні

Інструкції для користувачів електронних майданчиків

Інструкції для користувачів електронних майданчиків

Наразі в системі Prozorro авторизовано 13 майданчиків. Постачальники можуть працювати в системі через будь-який із них.

Корисні інструменти для учасників публічних закупівель

Корисні інструменти для учасників публічних закупівель

ProZorro – не єдиний зручний інструмент для роботи у галузі публічних закупівель.

Електронні майданчики для закупівель

Електронні майданчики для закупівель

Prozorro — це електронна платформа, яка об’єднує понад 35 тисяч державних та комунальних органів влади та підприємств (замовники товарів, робіт та послуг) та близько 250 тисяч комерційних компаній (постачальники).

Хто має право здійснювати зовнішні перевірки суб’єктів господарювання

Хто має право здійснювати зовнішні перевірки суб’єктів господарювання

Перед початком здійснення планового або позапланового заходу державного контролю посадові особи Держпродспоживслужби зобов’язані пред’явити керівнику суб’єкта господарювання – юридичної особи, її відокремленого підрозділу або уповноваженій ним особі (фізичній особі – підприємцю або уповноваженій ним особі) посвідчення (направлення) та службове посвідчення, що засвідчує посадову особу, і надати суб’єкту господарювання копію посвідчення (направлення).

обладнаний сучасний шкільний харчоблок

Як стати постачальником закупівель ProZorro?

Як стати постачальником закупівель ProZorro?

Що потрібно зробити, щоб стати постачальником, якщо коротко:

Як відбувається електронний аукціон, розгляд пропозицій і оскарження процедури

Як відбувається електронний аукціон, розгляд пропозицій і оскарження процедури

Після подачі пропозиції електронна система закупівель (ЕСЗ) автоматично формує та надсилає повідомлення учаснику про отримання його пропозиції із зазначенням дати та часу.

Про меню, обладнання, закупівлі і контроль

Про меню, обладнання, закупівлі і контроль

Хто відповідає за обладнання харчоблоків та їдалень? За закупівлю обладнання для харчоблоків та їдалень, а також ремонт їхніх приміщень відповідають засновники закладів. Для цього вони, крім коштів бюджетів громад, можуть залучати кошти з державних субвенцій, Державного фонду регіонального розвитку, благодійних внесків, зокрема в межах співпраці з бізнесом. Якщо школа є фінансово автономною (а таких, наразі, близько 12%), то ця задача частково покладається і на її директора.

Кухар біля роздаткової лінії

Що перевіряє інспектор чи аудитор

Що перевіряє інспектор чи аудитор

Особа, яка здійснює інспектування або аудит, має право проводити прості дослідження (випробування) у разі появи у неї обґрунтованої підозри щодо невідповідності або якщо такі дослідження передбачені щорічним планом державного контролю.

Запаси продуктів на полицях