Педагогічним працівникам
Останні матеріали
Типова освітня програма підвищення кваліфікації керівників закладів освіти
Типова освітня програма підвищення кваліфікації керівників закладів освіти
Програма розроблена відповідно до актуальних норм і вимог організації харчування в школах та дитячих садочках й може застосовуватися під час підвищення кваліфікації в закладах післядипломної освіти.
![](/media/news/19062024_програма.png)
Переваги вибору сертифікованих органічних продуктів для школярів
Переваги вибору сертифікованих органічних продуктів для школярів
Для батьків забезпечення дітей найкращим харчуванням є головним пріоритетом. Один з ефективних способів зробити це – включити органічні продукти в їхній раціон.
![](/media/foto/11_06_2024_00.jpeg)
Банери для облаштування в укриттях
Банери для облаштування в укриттях
Інформаційні банери, за допомогою яких діти, які впродовж тривалого часу знаходяться в укриттях, зможуть щоденно отримувати навички здорового харчування, закріплювати їх і практикувати як між собою, так і вдома.
Рекомендації щодо наповнення навчальних курсів та програм безперервного професійного розвитку медичних працівників закладів освіти з питань здорового харчування учнів
Мета даного курсу розроблення нових навчальних матеріалів та оновлення існуючих програм з підвищення кваліфікації та створення умов для запровадження планового навчання медичних працівників закладів освіти (підвищення обізнаності з питань реформування системи шкільного харчування).
![](/media/pdf/БанерМОЗ.png)
Скільки це 2400 кілокалорій: методична розробка інтегрованого проєкту.
Скільки це 2400 кілокалорій: методична розробка інтегрованого проєкту.
Методична розробка інтегрованого проєкту, який включає практико-орієнтовані завдання для учнів 5-6 класів
![](/media/foto/09_04_2024_00.png)
Роль молока в харчуванні та поліпшенні здоров’я людства
Роль молока в харчуванні та поліпшенні здоров’я людства
Незбалансоване харчування і пов'язані з ним хвороби - проблема, що здавна супроводжує людство і досі не вирішена.
![](/media/foto/20_12_2023_01.png)
Гра “Вікторина здорового харчування” Для дітей (3 - 4 класу)
Гра “Вікторина здорового харчування” Для дітей (3 - 4 класу)
Вікторина створена для того, щоб грати з дітьми молодшого шкільного віку (3-4 класів)
![](/media/20_06_2023_00.png)
Гра “Вікторина здорового харчування” Для дітей (1 - 2 класу)
Гра “Вікторина здорового харчування” Для дітей (1 - 2 класу)
Вікторина створена для того, щоб грати з дітьми старшого дошкільного віку та дітьми молодшого шкільного віку (1–2 класу)
![](/media/15_06_2023_00.png)
Гра “Сортувальник”
Гра — сортувальник продуктів харчування вчить дітей розрізняти групи продуктів.
![](/media/14_06_2023_00.png)
Розмальовки зі здорового харчування
Розмальовки зі здорового харчування
Набір розмальовок допомагає дітям завчити основні правила здорового харчування та корисних щоденних звичок.
![](/media/14_06_2023_01.jpg)
Вдруге в мультисекторальному експертному колі обговорили важливість доступності та регулярного споживання дітьми молока та молочної продукції
З нагоди Міжнародного дня захисту дітей та Всесвітнього дня молока, що відзначаються 1 червня, відбувся круглий стіл «Молоко та молочні продукти в моделі здорового харчування школярів».
![](/media/Другий круглий стіл_Молоко_01.06.2023.jpg)
Комікс "Щоденні звички Лелі й Северина"
Комікс "Щоденні звички Лелі й Северина"
Комікс "Щоденні звички Лелі й Северина" присвячений одному дню з життя двох школярів. Вони діють по-різному й мають різні звички.
![](/media/06_06_2023_01.png)
В Україні вперше відзначили Всесвітній день шкільного молока – представляємо результати конкурсів серед школярів
Вперше Всесвітній день шкільного молока відзначили у 2000 році та відтоді він став щорічною традицією. Так, кожну останню середу вересня країни світу - незалежно від того, великі вони чи малі, багаті чи бідні - відзначають Всесвітній день шкільного молока, демонструючи, що інтерес до запровадження програм «Шкільне молоко» є глобальним.
![](/media/Каталог_переможці_молочних_конкурсів_веб_Page_01.jpg)
Програми органічного шкільного харчування в ЄС – крок до сталої продовольчої системи Європи
Програми органічного шкільного харчування в ЄС – крок до сталої продовольчої системи Європи
Вся Європа тримає курс на «озеленення». Європейський зелений курс або ж англійською «European Green Deal» ставить за мету створення сталої та кліматично нейтральної Європи до 2050 року.