Керівникам закладів
Що варто знати
Типова освітня програма підвищення кваліфікації керівників закладів освіти
Типова освітня програма підвищення кваліфікації керівників закладів освіти
Програма розроблена відповідно до актуальних норм і вимог організації харчування в школах та дитячих садочках й може застосовуватися під час підвищення кваліфікації в закладах післядипломної освіти.
Банери для облаштування в укриттях
Банери для облаштування в укриттях
Інформаційні банери, за допомогою яких діти, які впродовж тривалого часу знаходяться в укриттях, зможуть щоденно отримувати навички здорового харчування, закріплювати їх і практикувати як між собою, так і вдома.
Безпечність води у закладах освіти: нагадуємо основні правила
Безпечність води у закладах освіти: нагадуємо основні правила
Заклади освіти, у яких навчальний процес триває в очному режимі, мають дотримуватися правил безпечності води.
Перші кроки реформи: ділимось досвідом впровадження меню
Перші кроки реформи: ділимось досвідом впровадження меню
За інформацією Держпродспоживслужби територіальні органи служби контролю отримали н погодження та розглянули майже 24 тисячі зразків меню закладів освіти, з яких 3 тисячі відправили на доопрацювання через неправильне дотримання норм кількості білків, жирів та вуглеводів, цукру і солі, одноманітність страв та недостатню або завищену енергетичну цінність їжі.
Загальний аналіз скарг на закупівлі на 2022 рік, розглянутих АМКУ за 3 місяці
Загальний аналіз скарг на закупівлі на 2022 рік, розглянутих АМКУ за 3 місяці
На запит платформи «Знаїмо» Антимонопольним комітетом України були проаналізовані помилки у публічних закупівлях, що проводились у листопаді – січні 2021-2022р.р. для сфери харчування у закладах освіти.
Аналітика оскарження закупівель у сфері шкільного харчування на 2022 рік до АМКУ
Аналітика оскарження закупівель у сфері шкільного харчування на 2022 рік до АМКУ
За період листопад-січень 2021-2022 рр. було подано 129 скарг
Перші кроки реформи: коментують директори шкіл
Перші кроки реформи: коментують директори шкіл
Добігає кінця перший місяць повномасштабного впровадження реформи, і ми вирішили поспілкуватись із закладами та громадами щодо проблем і успіхів її становлення.
Як правильно облаштувати харчоблок у закладі освіти?
Як правильно облаштувати харчоблок у закладі освіти?
3-D анімоване відео. Вимоги до облаштування харчоблоку в закладі освіти прописані в Державних будівельних нормах, санітарних регламентах і гігієнічних вимогах до приміщень харчоблоків. Як його правильно облаштувати – дізнавайтеся у 3D-турі шкільним харчоблоком.
Про організацію харчування у перехідний період
Про організацію харчування у перехідний період
Однією з ключових нормативних актів, що дав старт реформі системи харчування в дитячих організованих колективах на законодавчому рівні стала постанова Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» (далі – Постанова 305), яка набрала чинності з дня її опублікування, крім абзацу другого пункту 1 та пункту 2 цієї постанови, пунктів 1-3, 8-54 Порядку, затвердженого цією постановою, які набрали чинності з 1 вересня 2021 року.
Інклюзивність шкільних їдалень
Інклюзивність шкільних їдалень
Особливості інклюзивного середовища в їдальні
Безбар'єрне середовище обідньої зали
Безбар'єрне середовище обідньої зали
Безбар’єрність та інклюзивність є наскрізною лінією освітнього законодавства. Зокрема, йдеться про забезпечення вільного та безпечного пересування будівлею закладу освіти — важливо, що не тільки в коридорах та класах, а й в інших приміщеннях, зокрема й у шкільних їдальнях.