Керівникам закладів

Що варто знати

Типова освітня програма підвищення кваліфікації керівників закладів освіти

Типова освітня програма підвищення кваліфікації керівників закладів освіти

Програма розроблена відповідно до актуальних норм і вимог організації харчування в школах та дитячих садочках й може застосовуватися під час підвищення кваліфікації в закладах післядипломної освіти.

Банери для облаштування в укриттях

Банери для облаштування в укриттях

Інформаційні банери, за допомогою яких діти, які впродовж тривалого часу знаходяться в укриттях, зможуть щоденно отримувати навички здорового харчування, закріплювати їх і практикувати як між собою, так і вдома.

Безпечність води у закладах освіти: нагадуємо основні правила

Безпечність води у закладах освіти: нагадуємо основні правила

Заклади освіти, у яких навчальний процес триває в очному режимі, мають дотримуватися правил безпечності води.

Перші кроки реформи: ділимось досвідом впровадження меню

Перші кроки реформи: ділимось досвідом впровадження меню

За інформацією Держпродспоживслужби територіальні органи служби контролю отримали н погодження та розглянули майже 24 тисячі зразків меню закладів освіти, з яких 3 тисячі відправили на доопрацювання через неправильне дотримання норм кількості білків, жирів та вуглеводів, цукру і солі, одноманітність страв та недостатню або завищену енергетичну цінність їжі.

Загальний аналіз скарг на закупівлі на 2022 рік, розглянутих АМКУ за 3 місяці

Загальний аналіз скарг на закупівлі на 2022 рік, розглянутих АМКУ за 3 місяці

На запит платформи «Знаїмо» Антимонопольним комітетом України були проаналізовані помилки у публічних закупівлях, що проводились у листопаді – січні 2021-2022р.р. для сфери харчування у закладах освіти.

Перші кроки реформи: коментують директори шкіл

Перші кроки реформи: коментують директори шкіл

Добігає кінця перший місяць повномасштабного впровадження реформи, і ми вирішили поспілкуватись із закладами та громадами щодо проблем і успіхів її становлення.

Як правильно облаштувати харчоблок у закладі освіти?

Як правильно облаштувати харчоблок у закладі освіти?

3-D анімоване відео. Вимоги до облаштування харчоблоку в закладі освіти прописані в Державних будівельних нормах, санітарних регламентах і гігієнічних вимогах до приміщень харчоблоків. Як його правильно облаштувати – дізнавайтеся у 3D-турі шкільним харчоблоком.

Напис Як правильно облаштувати харчоблок у закладі освіти? біля 3-Д зображення фасаду школи

Про організацію харчування у перехідний період

Про організацію харчування у перехідний період

Однією з ключових нормативних актів, що дав старт реформі системи харчування в дитячих організованих колективах на законодавчому рівні стала постанова Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» (далі – Постанова 305), яка набрала чинності з дня її опублікування, крім абзацу другого пункту 1 та пункту 2 цієї постанови, пунктів 1-3, 8-54 Порядку, затвердженого цією постановою, які набрали чинності з 1 вересня 2021 року.

Інклюзивність шкільних їдалень

Інклюзивність шкільних їдалень

Особливості інклюзивного середовища в їдальні

Безбар'єрне середовище обідньої зали

Безбар'єрне середовище обідньої зали

Безбар’єрність та інклюзивність є наскрізною лінією освітнього законодавства. Зокрема, йдеться про забезпечення вільного та безпечного пересування будівлею закладу освіти — важливо, що не тільки в коридорах та класах, а й в інших приміщеннях, зокрема й у шкільних їдальнях.