Управлінцям і освітянам
Теми
Останні матеріали
П’ять порад по харчуванню для міцних і пружніх кісток
П’ять порад по харчуванню для міцних і пружніх кісток
Проблема остеопорозу стає дедалі актуальнішою внаслідок демографічних процесів — збільшення кількості людей літнього віку, які, особливо жінки, є у групі ризику.
![](/media/pdf/23072024_Nutrition_bone_health.jpg)
Потреба у воді: як розрахувати та задовільнити
Потреба у воді: як розрахувати та задовільнити
Ми переважно складаємося з води. Ця аксіома нам добре знайома.
![](/media/25072024_Water.jpg)
Макадамія – ще один корисний горіх для кращого здоров’я
Макадамія – ще один корисний горіх для кращого здоров’я
Горіхи традиційно і беззаперечно складають невелику за обсягом, але значну за змістом частину моделі здорового харчування.
![](/media/27062024_Macadamia.jpg)
Вживання йогурту знижує ризик депресії та тривоги, — результати дослідження
Вживання йогурту знижує ризик депресії та тривоги, — результати дослідження
Протягом травня у світі триває місяць обізнаності про ментальне здоров’я.
![](/media/foto/20062024_Probiotics_Mental_health.jpg)
Типова освітня програма підвищення кваліфікації керівників закладів освіти
Типова освітня програма підвищення кваліфікації керівників закладів освіти
Програма розроблена відповідно до актуальних норм і вимог організації харчування в школах та дитячих садочках й може застосовуватися під час підвищення кваліфікації в закладах післядипломної освіти.
![](/media/news/19062024_програма.png)
Не пропустіть сезон вишні і черешні
Не пропустіть сезон вишні і черешні
🍒🍒🍒 Ці кісточкові плоди бувають різних кольорів і смаків, солодкі або кислі. Черешня соковита і має менший вміст кислоти, ніж вишня, яка набагато терпкіша.
![](/media/foto/18062024_Cherries.jpg)
Молода картопля та її неочікувані переваги
Молода картопля та її неочікувані переваги
Наприкінці травня – на початку червня починається сезон, коли вартість молодої картоплі стає прийнятною.
![](/media/foto/13062024_Baby_potato.jpg)
Переваги вибору сертифікованих органічних продуктів для школярів
Переваги вибору сертифікованих органічних продуктів для школярів
Для батьків забезпечення дітей найкращим харчуванням є головним пріоритетом. Один з ефективних способів зробити це – включити органічні продукти в їхній раціон.
![](/media/foto/11_06_2024_00.jpeg)
Зміни у харчуванні для полегшення проявів синдрому подразненого кишечника
Зміни у харчуванні для полегшення проявів синдрому подразненого кишечника
По всьому світу проводяться заходи з метою поліпшити суспільне усвідомлення про цей стан, а головне – задля пошуку нових можливостей поліпшити якість життя пацієнтів.
![](/media/foto/23052024_IBS.jpg)
Корисна десятка трав’яних чаїв
Корисна десятка трав’яних чаїв
Пам’ятаю часи свого навчання в медичному інституті, коли дуже поширеним було захоплення фітотерапією.
![](/media/foto/16052024_Herbal tea.jpg)
Чи є коричневий цукор кращою альтернативою білому цукру?
Чи є коричневий цукор кращою альтернативою білому цукру?
Цукор є природним харчовим продуктом, який споживався людьми протягом тисяч років.
![](/media/foto/28052024_Brown_or_white_sugar.jpg)
Багатогранний розмарин: від кулінарії до дерматології
Багатогранний розмарин: від кулінарії до дерматології
Представник родини глухокропивових (Lamiaceae) Salvia rosmarinus (розмарин) є ароматичною рослиною, що походить із Середземномор’я і культивується по всьому світу.
![](/media/foto/21052024_Rosemarin.jpg)
Банери для облаштування в укриттях
Банери для облаштування в укриттях
Інформаційні банери, за допомогою яких діти, які впродовж тривалого часу знаходяться в укриттях, зможуть щоденно отримувати навички здорового харчування, закріплювати їх і практикувати як між собою, так і вдома.
Хліб на заквасці: п’ять переваг для здоров’я
Хліб на заквасці: п’ять переваг для здоров’я
Хліб, виготовлений з ферментованої закваски, завойовує все більше прихильників, вважаючих його здоровішим вибором
![](/media/foto/14052024_Bread_sourdough.jpg)
Все про тофу: поживна цінність, користь для здоров’я, розумні застереження
Все про тофу: поживна цінність, користь для здоров’я, розумні застереження
Тофу походить із Китаю та виготовляється зі згущеного соєвого молока, яке пресується у тверді білі блоки за технологією, подібною до виробництва сиру.
![](/media/foto/09052024_Tofu_healthy_nutrition.jpg)