Сторінка кухаря, технолога

Що варто знати

Збірника рецептур страв для харчування дітей в закладах освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку та закладах соціального захисту.

Збірника рецептур страв для харчування дітей в закладах освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку та закладах соціального захисту.

Збірник рецептур страв, рекомендованих для харчування дітей в закладах освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку та закладах соціального захисту підготовлено у межах Стратегії реформування системи шкільного харчування, що реалізується за ініціативи першої леді України Олени Зеленської.

Типова освітня програма професійного навчання для підвищення кваліфікації з професії «Kyxaр» за напрямом «Впровадження різноманітного, збалансованого та якісного харчування в закладах освіти»

Типова освітня програма професійного навчання для підвищення кваліфікації з професії «Kyxaр» за напрямом «Впровадження різноманітного, збалансованого та якісного харчування в закладах освіти»

Учасники, які проходитимуть навчання за Програмою, дізнаються про принципи реформи шкільного харчування в Україні, нові норми, порядок, режими, способи та форми організації харчування в школах, організацію спеціального, дієтичного харчування, харчування дітей з особливими освітніми потребами, принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів тощо.

Визначення факторів ризику та запобігання їх виникненню під час робочих процесів у сфері послуг харчування

Визначення факторів ризику та запобігання їх виникненню під час робочих процесів у сфері послуг харчування

У рамках цього короткострокового курсу Ви навчитеся відстежувати та аналізувати робочі процеси та професійну поведінку під час роботи або стажування.

Гігієна громадського харчування

Гігієна громадського харчування

Працюючи у сфері громадського харчування необхідно знати, як дотримуватися правил гігієни на робочому місці та як належно підготувати та зберігати харчові продукти, щоб знизити ризики псування продуктів та виникнення повʼязаних з ними хвороб харчового походження.

Загальні правила санітарії та гігієни у професійній діяльності: стандарти ISO 9001, ISO 22000, НАССР (ХАССП)

Загальні правила санітарії та гігієни у професійній діяльності: стандарти ISO 9001, ISO 22000, НАССР (ХАССП)

Навчаєтеся на кухаря або поки що тільки мрієте отримати цю професію? Зробити перший крок до мрії допоможуть курси з професії «Кухар» на «Платформі професійна освіта онлайн» від МОН.

Основи товарознавства

Основи товарознавства

Кондитерські шедеври – результат майстерності, техніки та знань.

Приготування вареників

Приготування вареників

Дистанційний курс «Приготування вареників» розроблено для підготовки за професією «Кухар».

Підготовка залу для відвідувачів

Підготовка залу для відвідувачів

Як підготувати з меню та сервуванням як у ресторані? На що треба звернути увагу при відкритті власного кафе або щоб стати кухарем чи барменом?

Приготування оздоблювальних напівфабрикатів

Приготування оздоблювальних напівфабрикатів

Кондитерські шедеври – результат майстерності, техніки та знань.

Приготування страв з риби та морепродуктів

Приготування страв з риби та морепродуктів

Навчаєтеся на кухаря або поки що тільки мрієте отримати цю професію?

Приготування страв і гарнірів з круп

Приготування страв і гарнірів з круп

У курсі подано відомості про асортимент круп, їх хімічний склад, а також кулінарне призначення та підготовку круп для приготування страв.

Приготування холодних закусок, салатів

Приготування холодних закусок, салатів

Зробити перший крок до мрії допоможуть курси з професії «Кухар» на «Платформі професійна освіта онлайн» від МОН.

Технологія приготування тіста для млинців та виробів із нього

Технологія приготування тіста для млинців та виробів із нього

Дистанційний курс «Технологія приготування тіста для млинців та виробів із нього» розроблений за професією «Кондитер».

Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач

Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач

Що таке НАССР та як його правильно читати? Коли і хто має впровадити процедури, засновані на принципах НАССР? Чому гігієнічні вимоги є настільки важливими?

Перші кроки реформи: ділимось досвідом впровадження меню

Перші кроки реформи: ділимось досвідом впровадження меню

За інформацією Держпродспоживслужби територіальні органи служби контролю отримали н погодження та розглянули майже 24 тисячі зразків меню закладів освіти, з яких 3 тисячі відправили на доопрацювання через неправильне дотримання норм кількості білків, жирів та вуглеводів, цукру і солі, одноманітність страв та недостатню або завищену енергетичну цінність їжі.