Щодо зазначених факторів.
Регіон в якому знаходиться школа
Логістика і доставка продуктів значно впливає на утворення цін. І в кожному регіоні України фудкост (ціна на продукти харчування) дуже відрізняються: не новина, що вартість яблук в Києві та Херсоні різна. Крім того, вартість продуктів харчування, які придбають для закладів освіти також залежить від коректності проведення тендерної процедури на місяцях.
Сезонність продуктів
Ціна на продукти змінюється залежно від сезону. Проте меню, рекомендовані МОЗ, будуть враховувати сезонні особливості і передбачати максимальне використанняактуальних для певного сезону продуктів, що визначені новими нормами.
Слід також зазначити, що За новими нормами у раціоні школярів зменшено кількість таких продуктів як хліб, цукор, вершкове масло, картопля. Разом з цим збільшено кількість молочних продуктів, овочів, м'яса та фруктів. Виключено такі продукти, як кондитерські, ковбасні вироби, консерви. Це дозволило урівноважити вартість нового набору харчових продуктів із вартістю набору харчових продуктів, що був передбачений старими нормами.
Ніяких нових дорогих продуктів у шкільному меню не з'явиться. Всі ті ж овочі, фрукти, м’ясо та каші. Так, вони будуть по-новому приготовані та зміняться за кількістю рівно тією мірою, щоб діти були повноцінно нагодовані для освітнього процесу.