Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач
Опубліковано:
25 травня 2023
ПРО КУРС
Що таке НАССР та як його правильно читати? Коли і хто має впровадити процедури, засновані на принципах НАССР? Чому гігієнічні вимоги є настільки важливими?
Міністерство аграрної політики та продовольства України спільно з Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів розробили Онлайн-курс «Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач», який впроваджується в рамках Проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні»
Курс має на меті дати базове розуміння основних новел харчового законодавства України, а також які переваги отримують від цього споживачі та представники бізнесу. У ході лекцій слухачі матимуть змогу ознайомитись із перевагами та основними викликами харчової сфери; зрозуміти, чим є НАССР та чому він є настільки важливим; що дають зміни харчового законодавства кожному громадянинові зокрема та країні в цілому.
Цей курс присвячений розробці, запровадженню та забезпеченню функціонування процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю в критичних точках (НАССР). Ви довідаєтесь про сучасне виробництво та обіг харчових продуктів за допомогою розгляду та аналізу найкращих світових практик.
ТЕМАТИКА КУРСУ:
1. Безпечність чи якість? Що регулює харчове законодавство?
2. Базові знання з НАССР – що необхідно знати перед впровадженням? Програми-передумови.
3. Розуміння та застосування принципів НАССР. Як уникнути типових помилок?