Готові страви постачають у герметичній упаковці або іншій промаркованій тарі. Якщо при цьому використовується багаторазова тара, вона має бути виготовлена із придатних до миття, гладких та нетоксичних матеріалів, що стійкі до миючих та дезінфекційних засобів, а також утримуватись у неушкодженому стані.
Вимірювання температури продуктів при отриманні здійснюється спеціальними термометрами, які потрібно дезінфікувати між вимірюваннями. Щоб не забруднити продукт дезінфекційним засобом, рекомендують дотримуватись таких послідовних дій:
- вимірювати температуру
- промивати або ополіскувати
- зберігати у дезінфікуючому розчині
- промивати водою від розчину
- знову використовувати
Після того, як заклад освіти прийняв товар, працівникам необхідно дотримуватися умов правильного зберігання харчових продуктів. Наприклад, у зовнішній упаковці товар може зберігатись тільки у складських приміщеннях. Зовнішнє пакування товару перед переміщеннями у виробничі приміщення слід зняти, оскільки воно могло контактувати із брудними поверхнями.
При переміщенні продукту з упаковки виробника до контейнеру на харчоблоці треба належним чином забезпечити маркування такого контейнеру: зазначити найменування, термін придатності та відомості про постачальника або виробника.
Нагадуємо, що в чисту зону після приймання товару працівники харчоблоку можуть зайти лише із дотриманням заходів особистої гігієни – змінити одяг та взуття, помити руки.