Вимоги до періодичності завезення продуктів були встановлені пунктом 1.14 Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров'я України 17.04.2006 № 298/227.
Частота та обсяг завезення харчових продуктів і продовольчої сировини повинні залежати від терміну їх реалізації та кількості дітей, які відвідують заклад, при цьому частота завозу повинна становити 2-3 рази в тиждень (м'ясні страви готуються 4 рази, сирні та рибні - 2-3 рази в тиждень).
Постачальники харчових продуктів і продовольчої сировини разом з керівником закладу складають графіки і маршрути постачання та обсяги завезення. Обсяг та частота завезення продуктів харчування та продовольчої сировини регулюються залежно від терміну їх реалізації та кількості дітей, які відвідують заклад, і повинні бути не рідше 2-3 разів на тиждень.
Постачання харчових продуктів і продовольчої сировини повинно здійснюватися спеціальним автотранспортом з маркуванням «Продукти». Кузови машин із середини повинні бути покриті оцинкованим залізом, листовим алюмінієм або іншим матеріалом, які мають позитивний висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи до контакту з харчовими продуктами, і обладнані стелажами, що можуть зніматися. Водій цього транспорту, а також особи, що супроводжують продукти у дорозі та виконують вантажно-розвантажувальні роботи, повинні мати при собі особову медичну книжку з результатами проходження обов’язкових медичних оглядів та бути забезпечені санітарним одягом (халатом, рукавицями).