Наразі законодавчо не визначено ані типового, ані орієнтовного переліку обладнання для шкільних харчоблоків. Тому коли ви облаштовуєте або модернізуєте харчоблок, зважайте на особливості закладу й на те, як у ньому організоване харчування.
Якщо заклад обирає доставку готових страв — кейтеринг, то гарячий цех у харчоблоці не потрібен. Натомість необхідне приміщення для приймання, обладнання для тимчасового зберігання і термічної обробки готових справ. Отже, слід облаштувати лінію роздачі, мати холодильне обладнання та обладнання для розігрівання їжі, а також подбати про обідню залу з умивальнею.
Якщо страви готуються на харчоблоці закладу, важливо, щоб вони були якісними, безпечними, відповідали нормам і принципам здорового харчування. Що для цього потрібно?