Міністерство освіти і науки України затвердило Типову освітню програму підвищення кваліфікації керівників закладів освіти за напрямом «Впровадження реформи шкільного харчування». Вона розроблена відповідно до актуальних норм і вимог організації харчування в школах та дитячих садочках й може застосовуватися під час підвищення кваліфікації в закладах післядипломної освіти.
Тепер керівники закладів освіти зможуть пройти 15-годинне навчання та набути потрібних компетентностей для успішного впровадження реформи шкільного харчування:
✅ зрозуміти цілі, завдання та очікувані результати реформи;
✅ здобути знання та практичні вміння, необхідні для осіб, відповідальних за розробку меню;
✅ навчитися забезпечувати контроль якості харчування в шкільній їдальні;
✅ навчитися налагоджувати співпрацю з батьками та громадськістю.