Перейти до головного вмісту
Пошук
Про реформу
Управлінцям і освітянам
Батькам
Учням
Учням
Читай
Що варто знати?
Здорове харчування підлітків
5 Сезонних овочів і фруктів на кожен день
Cправжня їжа для маленьких чемпіонів!
Пізнавай
Дивись
Розважайся
Вчись
Тим, хто вже вміє читати
Відео на урок
Бізнес підтримка шкіл
Новини
Перейти до головного вмісту
Про реформу
Управлінцям і освітянам
Засновникам закладів освіти
Про організацію харчування
Про закупівлі
Про НАССР
Нове шкільне харчування
Що варто знати
Як це працює
Керівникам закладів
Безпечність харчування
Що варто знати про НАССР (ХАССП)
Радять експерти Decide
Педагогічним працівникам
Уроки учителю
Підвищуємо кваліфікацію
Сторінка шкільного психолога
Обладнання сучасних їдалень
Комплексна модернізація харчоблоку
Що варто знати
Медпрацівникам. Кухарям
Сторінка кухаря, технолога
Українські дієтологи радять
Сторінка медика
Меню і техкартки
Навчання і консультації
Оновлення системи шкільного харчування
Про НАССР
Про публічні закупівлі
Кращі практики впровадження реформи
Порадники
Матеріали для роздруку
Відео про важливість здорового і збалансованого харчування
Інформація про закупівлі
Нормативна база
Гарячі питання
Батькам
Харчування дітей з дієтичними потребами
Навчаємо дітей здоровому харчуванню
Здорове харчування протягом життя
Корисний календар
Батьківський контроль та відповідальність
Учням
Читай
Що варто знати?
Здорове харчування підлітків
5 Сезонних овочів і фруктів на кожен день
Cправжня їжа для маленьких чемпіонів!
Пізнавай
Дивись
Розважайся
Вчись
Тим, хто вже вміє читати
Відео на урок
Бізнес підтримка шкіл
Про реформу шкільного харчування
Бізнес ком'юніті
Новини
Пошук
Головна
Управлінцям і освітянам
Нове шкільне харчування
Як це працює
Міфи та реальність реформи системи шкільного харчування
Опубліковано:
04 лютого 2022
Розвінучуємо і коментуємо головні міфи, сформовані суспільною думкою щодо реформи системи харчування у школах і садочках!
Головні меседжі відео ефіру:
Завантажити віджет
Рекомендуємо ознайомитися
Як впровадити нове меню
Відео вебінар. Як впровадити нове меню у закладі освіти і дотримуватися інших законодавчих вимог.
Відчуття власного тіла підлітками – як запобігти наслідкам невдоволення?
Коли підлітки ростуть, а їх тіла змінюються, вони можуть відчувати сором’язливість і занадто гостро сприймати кожну, на їх думку, ...
Типова освітня програма професійного навчання для підвищення кваліфікації з професії «Kyxaр» за напрямом «Впровадження різноманітного, збалансованого та якісного харчування в закладах освіти»
Учасники, які прохо...
Курси з професії «Кухар» на «Платформі професійна освіта онлайн»
Навчаєтеся на кухаря або поки що тільки мрієте отримати цю професію?
Курси з професії «Кондитер» на платформі «Професійна освіта онлайн»
Кондитерські шедеври – результат майстерності, техніки та знань.
Нові вимоги до організації харчування в закладах освіти
Відео. Що змінює новий порядок організації харчування у закладах освіти?
Важливість і можливості оцінки показників маси тіла у дітей та підлітків
Навряд чи є досі поширеною думка, що "добра вгодованість" дитини або підлітка є свідченням хорошого стану здоров'я.
Вимоги до приміщень, зберігання та роботи персоналу, що готує безглютенові страви
Для приготування безглютенових страв рекомендується, за можливості, використовувати окреме приміщення, ізольоване від приміщення,...
Батьківський контроль
Про те, як пересвідчитись, чи належно організовано харчування у школі або садку, де вчиться ваша дитина
Партнерство закладу освіти і батьків
Батьки дітей та учнів (або їх законні представники) можуть і мають впливати на організацію шкільного харчування. За умови дотриман...
Як розрахуватися у шкільній їдальні
Як правило, учні можуть платити в їдальні лише готівкою або попередньо придбавши за готівку абонементи чи талони. Однак у 2021 рок...
Здоровий вибір дитини формують школа, родина, громада
Формування культури здорового харчування — це спільне завдання для всіх працівників закладу освіти, здобувачів освіти, батьківсько...
Як і куди звертатись, якщо
Ви зайшли на потрал з конкретною проблемою чи запитанням? Ви не знаєте - куди звернутися, щоб ситуація з харчуванням в закладі осв...
Для проактивних батьків
Нова українська школа зробила батьків повноправними учасниками освітнього процесу. Об’єднання батьків можуть мати представників у ...
Розумне поводження з їжею: 17 способів зменшити харчові відходи
Залишки їжі, які потрапляють у смітник, насправді є глобальною проблемою. Майже одна третина всієї їжі, що виробляється у світі, з...
Які продукти та напої покласти дитині у тривожну валізку?
Ми живемо в екстремальних умовах. Тривоги, відключення світла, атаки критичної інфраструктури – це все виклики, які стали для нас ...
Запрошуємо долучитись до Інстаграм-челенджу #головнещовсередині!
Для тих, хто хоче змінити свої й родинні харчові звички на більш здорові, Перша леді України разом з ЮНІСЕФ в Україні UNICEF Ukrai...
Найбільш хвилюючі питання реформи від громад - відповідаємо!
Відео. Команда «Освітнього маркера» проєкту DECIDE поставила найбільш хвилюючі запитання експертам МОЗ, МОН, ДПСС, Мінрегіону, УІР...
Як громадам отримати фінансування на модернізацію харчоблоків у 2022 році
Громади мають можливість отримати кошти на будівництво, реконструкцію або капітальний ремонт їдалень у школах.
Перші кроки реформи: ділимось досвідом впровадження меню
За інформацією Держпродспоживслужби територіальні органи служби контролю отримали н погодження та розглянули майже 24 тисячі зразк...
А у вашій школі вже смачно готують?
Ми не можем не реагувати на проблеми впровадження нових норм харчування і меню. Спробуємо розібратися разом?
Про проблеми впровадження нових меню і норм
Як відомо з коментарів у ЗМІ та соціальних мереж ситуація з впровадженням меню за нормами Постанови КМУ від 24 березня 2021 р. № ...
Перші кроки реформи: коментують директори шкіл
Добігає кінця перший місяць повномасштабного впровадження реформи, і ми вирішили поспілкуватись із закладами та громадами щодо про...
Нове шкільне меню. Олександрія, Кіровоградська область
Знімальна група Телеканалу КТМ зняла пробу і переконалася, що у Олександрійському НВК "ЗНЗ №19- ДНЗ "Лісова казка" Кіровоградської...
Дабл – меню як альтернатива моно- і мультипрофільному харчуванню
Харчування на основі дабл-меню –це можливість для учнів обирати 2-3 страви із запропонованих
Буфет як торговельна точка у закладі освіти
Їдальня і буфет, як правило, є цілісною структурою у системі харчування у закладах загальної середньої освіти
Монопрофільне харчування в закладах загальної середньої освіти
Монопрофільне меню, що визначає один набір страв для харчування у школах та не передбачає самостійного вибору страв учнем, традиці...
Кейтеринг у школі
Поняття кейтерингу відносять до галузі громадського харчування, що постачає продукт та надає послуги організації харчування в закл...
Мультипрофільне харчування
Впровадження мультипрофільного харчування містить кілька наборів страв, передбачає їх вибір або вибір їх компонентів учнями та мож...
Харчування на основі напівфабрикатної кулінарної лінійки
Наразі в закладах освіти України реалізуються три моделі мультипрофільного харчування
Рекомендуємо ознайомитися
Як впровадити нове меню
Відео вебінар. Як впровадити нове меню у закладі освіти і дотримуватися інших законодавчих вимог.
Відчуття власного тіла підлітками – як запобігти наслідкам невдоволення?
Коли підлітки ростуть, а їх тіла змінюються, вони можуть відчувати сором’язливість і занадто гостро сприймати кожну, на їх думку, ...
Типова освітня програма професійного навчання для підвищення кваліфікації з професії «Kyxaр» за напрямом «Впровадження різноманітного, збалансованого та якісного харчування в закладах освіти»
Учасники, які прохо...
Курси з професії «Кухар» на «Платформі професійна освіта онлайн»
Навчаєтеся на кухаря або поки що тільки мрієте отримати цю професію?
Курси з професії «Кондитер» на платформі «Професійна освіта онлайн»
Кондитерські шедеври – результат майстерності, техніки та знань.
Нові вимоги до організації харчування в закладах освіти
Відео. Що змінює новий порядок організації харчування у закладах освіти?
Важливість і можливості оцінки показників маси тіла у дітей та підлітків
Навряд чи є досі поширеною думка, що "добра вгодованість" дитини або підлітка є свідченням хорошого стану здоров'я.
Вимоги до приміщень, зберігання та роботи персоналу, що готує безглютенові страви
Для приготування безглютенових страв рекомендується, за можливості, використовувати окреме приміщення, ізольоване від приміщення,...
Батьківський контроль
Про те, як пересвідчитись, чи належно організовано харчування у школі або садку, де вчиться ваша дитина
Партнерство закладу освіти і батьків
Батьки дітей та учнів (або їх законні представники) можуть і мають впливати на організацію шкільного харчування. За умови дотриман...
Як розрахуватися у шкільній їдальні
Як правило, учні можуть платити в їдальні лише готівкою або попередньо придбавши за готівку абонементи чи талони. Однак у 2021 рок...
Здоровий вибір дитини формують школа, родина, громада
Формування культури здорового харчування — це спільне завдання для всіх працівників закладу освіти, здобувачів освіти, батьківсько...
Як і куди звертатись, якщо
Ви зайшли на потрал з конкретною проблемою чи запитанням? Ви не знаєте - куди звернутися, щоб ситуація з харчуванням в закладі осв...
Для проактивних батьків
Нова українська школа зробила батьків повноправними учасниками освітнього процесу. Об’єднання батьків можуть мати представників у ...
Розумне поводження з їжею: 17 способів зменшити харчові відходи
Залишки їжі, які потрапляють у смітник, насправді є глобальною проблемою. Майже одна третина всієї їжі, що виробляється у світі, з...
Які продукти та напої покласти дитині у тривожну валізку?
Ми живемо в екстремальних умовах. Тривоги, відключення світла, атаки критичної інфраструктури – це все виклики, які стали для нас ...
Запрошуємо долучитись до Інстаграм-челенджу #головнещовсередині!
Для тих, хто хоче змінити свої й родинні харчові звички на більш здорові, Перша леді України разом з ЮНІСЕФ в Україні UNICEF Ukrai...
Найбільш хвилюючі питання реформи від громад - відповідаємо!
Відео. Команда «Освітнього маркера» проєкту DECIDE поставила найбільш хвилюючі запитання експертам МОЗ, МОН, ДПСС, Мінрегіону, УІР...
Як громадам отримати фінансування на модернізацію харчоблоків у 2022 році
Громади мають можливість отримати кошти на будівництво, реконструкцію або капітальний ремонт їдалень у школах.
Перші кроки реформи: ділимось досвідом впровадження меню
За інформацією Держпродспоживслужби територіальні органи служби контролю отримали н погодження та розглянули майже 24 тисячі зразк...
А у вашій школі вже смачно готують?
Ми не можем не реагувати на проблеми впровадження нових норм харчування і меню. Спробуємо розібратися разом?
Про проблеми впровадження нових меню і норм
Як відомо з коментарів у ЗМІ та соціальних мереж ситуація з впровадженням меню за нормами Постанови КМУ від 24 березня 2021 р. № ...
Перші кроки реформи: коментують директори шкіл
Добігає кінця перший місяць повномасштабного впровадження реформи, і ми вирішили поспілкуватись із закладами та громадами щодо про...
Нове шкільне меню. Олександрія, Кіровоградська область
Знімальна група Телеканалу КТМ зняла пробу і переконалася, що у Олександрійському НВК "ЗНЗ №19- ДНЗ "Лісова казка" Кіровоградської...
Дабл – меню як альтернатива моно- і мультипрофільному харчуванню
Харчування на основі дабл-меню –це можливість для учнів обирати 2-3 страви із запропонованих
Буфет як торговельна точка у закладі освіти
Їдальня і буфет, як правило, є цілісною структурою у системі харчування у закладах загальної середньої освіти
Монопрофільне харчування в закладах загальної середньої освіти
Монопрофільне меню, що визначає один набір страв для харчування у школах та не передбачає самостійного вибору страв учнем, традиці...
Кейтеринг у школі
Поняття кейтерингу відносять до галузі громадського харчування, що постачає продукт та надає послуги організації харчування в закл...
Мультипрофільне харчування
Впровадження мультипрофільного харчування містить кілька наборів страв, передбачає їх вибір або вибір їх компонентів учнями та мож...
Харчування на основі напівфабрикатної кулінарної лінійки
Наразі в закладах освіти України реалізуються три моделі мультипрофільного харчування