Асортимент
продукції в буфетах повинен бути погоджений у Держспоживслужбі. Без такого
погодження дозволено використовувати лише меню, рекомендоване МОЗ.
Відповідальність за планування та організацію
харчування в закладах освіти, матеріально-технічне забезпечення їдальні та
буфету, безпечність та якість сировини, харчових продуктів та готових страв,
дотримання вимог санітарного законодавства та законодавства з питань
безпечності та якості харчових продуктів, виконання норм харчування,
відповідність меню та асортименту буфету несе засновник (засновники), керівник
відповідного закладу, а також постачальник (постачальники) харчових продуктів
та/або послуг з харчування.
Контроль
буфетної продукції повинна здійснювати особа зі складу адміністрації, яка
призначається керівником закладу освіти та буде відповідальною за організацію
харчування дітей.