БЕЗПЕЧНІСТЬ ХАРЧУВАННЯ В ЗАКЛАДІ ОСВІТИ: ЩО САМЕ ЗАЛЕЖИТЬ ВІД МЕДПРАЦІВНИКА
Що варто знати
Вимоги до приміщень, зберігання та роботи персоналу, що готує безглютенові страви
Вимоги до приміщень, зберігання та роботи персоналу, що готує безглютенові страви
Для приготування безглютенових страв рекомендується, за можливості, використовувати окреме приміщення, ізольоване від приміщення, в якому готуються ґлютеновмісні страви.

2 лютого 2022 року
Рекомендації з організації та ведення документації НАССР
Рекомендації з організації та ведення документації НАССР
Документи (інструкції, журнали) — це один з доказів впровадження процедур, разом з виконанням і належними знаннями працівників.
14 грудня 2021 року
Безпечність. Навчання персоналу
Безпечність. Навчання персоналу
Для успішного впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР, важливо правильно розуміти ці принципи і як їх практично застосовувати.

14 грудня 2021 року
Вимоги до безпечності харчових продуктів, предметів та матеріалів, що контактують з ними
Вимоги до безпечності харчових продуктів, предметів та матеріалів, що контактують з ними
Вимоги до харчових продуктів узгоджуються замовнииком з постачальником перед початком співпраці з доставки харчових продуктів чи інших об’єктів санітарних заходів.

14 грудня 2021 року
Періодичність завезення продуктів та вимоги до транспорту
Періодичність завезення продуктів та вимоги до транспорту
Частота та обсяг завезення харчових продуктів і продовольчої сировини повинні залежати від терміну їх реалізації та кількості дітей, які відвідують заклад. чЧстота завозу повинна становити 2-3 рази на тиждень

14 грудня 2021 року
Про перевірки – офіційні та внутрішні
Про перевірки – офіційні та внутрішні
Під час перевірок основна увага приділяється виконанню процедур на практиці, а не тільки веденню документації, тому виробникам потрібно пам’ятати, що наявність інструкцій та ведення документів і записів не є їх основною метою

14 грудня 2021 року
Бракераж — перевірка харчових продуктів або готових страв та виробів з метою встановлення наявності або відсутності браку. Це контроль за виходом, безпечністю та якістю страв.
14 грудня 2021 року