БЕЗПЕЧНІСТЬ ХАРЧУВАННЯ В ЗАКЛАДІ ОСВІТИ: ЩО САМЕ ЗАЛЕЖИТЬ ВІД МЕДПРАЦІВНИКА

Що варто знати

Вимоги до приміщень, зберігання та роботи персоналу, що готує безглютенові страви

Вимоги до приміщень, зберігання та роботи персоналу, що готує безглютенові страви

Для приготування безглютенових страв рекомендується, за можливості, використовувати окреме приміщення, ізольоване від приміщення, в якому готуються ґлютеновмісні страви.

іконка годинника 2 лютого 2022 року

Рекомендації з організації та ведення документації НАССР

Рекомендації з організації та ведення документації НАССР

Документи (інструкції, журнали) — це один з доказів впровадження процедур, разом з виконанням і належними знаннями працівників.

іконка годинника 14 грудня 2021 року

Безпечність. Навчання персоналу

Безпечність. Навчання персоналу

Для успішного впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР, важливо правильно розуміти ці принципи і як їх практично застосовувати.

Напис НАССР. Навчання персоналу на фоні зображення кухаря, що працює

іконка годинника 14 грудня 2021 року

Вимоги до безпечності харчових продуктів, предметів та матеріалів, що контактують з ними

Вимоги до безпечності харчових продуктів, предметів та матеріалів, що контактують з ними

Вимоги до харчових продуктів узгоджуються замовнииком з постачальником перед початком співпраці з доставки харчових продуктів чи інших об’єктів санітарних заходів.

Напис НАССР система безпечності харчових продуктів

іконка годинника 14 грудня 2021 року

Періодичність завезення продуктів та вимоги до транспорту

Періодичність завезення продуктів та вимоги до транспорту

Частота та обсяг завезення харчових продуктів і продовольчої сировини повинні залежати від терміну їх реалізації та кількості дітей, які відвідують заклад. чЧстота завозу повинна становити 2-3 рази на тиждень

Напис НАССР. Продукти біля зображення вантажної машини

іконка годинника 14 грудня 2021 року

Про перевірки – офіційні та внутрішні

Про перевірки – офіційні та внутрішні

Під час перевірок основна увага приділяється виконанню процедур на практиці, а не тільки веденню документації, тому виробникам потрібно пам’ятати, що наявність інструкцій та ведення документів і записів не є їх основною метою

Напис ДЕТАЛЬНІШЕ ПРО НАССР на znaimo.gov.ua

іконка годинника 14 грудня 2021 року

Бракераж в закладах освіти

Бракераж в закладах освіти

Бракераж — перевірка харчових продуктів або готових страв та виробів з метою встановлення наявності або відсутності браку. Це контроль за виходом, безпечністю та якістю страв.

іконка годинника 14 грудня 2021 року