БЕЗПЕЧНІСТЬ ХАРЧУВАННЯ В ЗАКЛАДІ ОСВІТИ: ЩО САМЕ ЗАЛЕЖИТЬ ВІД МЕДПРАЦІВНИКА

Що варто знати

Вимоги до безпечності харчових продуктів, предметів та матеріалів, що контактують з ними

Вимоги до безпечності харчових продуктів, предметів та матеріалів, що контактують з ними

Вимоги до харчових продуктів узгоджуються замовнииком з постачальником перед початком співпраці з доставки харчових продуктів чи інших об’єктів санітарних заходів.

Напис НАССР система безпечності харчових продуктів

Періодичність завезення продуктів та вимоги до транспорту

Періодичність завезення продуктів та вимоги до транспорту

Частота та обсяг завезення харчових продуктів і продовольчої сировини повинні залежати від терміну їх реалізації та кількості дітей, які відвідують заклад. чЧстота завозу повинна становити 2-3 рази на тиждень

Напис НАССР. Продукти біля зображення вантажної машини

Бракераж в закладах освіти

Бракераж в закладах освіти

Бракераж — перевірка харчових продуктів або готових страв та виробів з метою встановлення наявності або відсутності браку. Це контроль за виходом, безпечністю та якістю страв.

Про перевірки – офіційні та внутрішні

Про перевірки – офіційні та внутрішні

Під час перевірок основна увага приділяється виконанню процедур на практиці, а не тільки веденню документації, тому виробникам потрібно пам’ятати, що наявність інструкцій та ведення документів і записів не є їх основною метою

Напис ДЕТАЛЬНІШЕ ПРО НАССР на znaimo.gov.ua

Безпечність. Навчання персоналу

Безпечність. Навчання персоналу

Для успішного впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР, важливо правильно розуміти ці принципи і як їх практично застосовувати.

Напис НАССР. Навчання персоналу на фоні зображення кухаря, що працює

Рекомендації з організації та ведення документації НАССР

Рекомендації з організації та ведення документації НАССР

Документи (інструкції, журнали) — це один з доказів впровадження процедур, разом з виконанням і належними знаннями працівників.

Вимоги до приміщень, зберігання та роботи персоналу, що готує безглютенові страви

Вимоги до приміщень, зберігання та роботи персоналу, що готує безглютенові страви

Для приготування безглютенових страв рекомендується, за можливості, використовувати окреме приміщення, ізольоване від приміщення, в якому готуються ґлютеновмісні страви.