Про дієтичне харчування

Що варто знати

Вимоги до приміщень, зберігання та роботи персоналу, що готує безглютенові страви

Вимоги до приміщень, зберігання та роботи персоналу, що готує безглютенові страви

Для приготування безглютенових страв рекомендується, за можливості, використовувати окреме приміщення, ізольоване від приміщення, в якому готуються ґлютеновмісні страви.

Пам'ятка для перевірки харчових продуктів на вміст глютену

Пам'ятка для перевірки харчових продуктів на вміст глютену

Для приготування безглютенових страв рекомендується, за можливості, використовувати окреме приміщення, ізольоване від приміщення, в якому готуються ґлютеновмісні страви.

Особливості організації дієтичного харчування

Особливості організації дієтичного харчування

Якщо говорити про харчування, яке відбувається у закладі освіти, то слід врахувати, що діти та учні, які мають потребу у спеціальному чи дієтичному харчуванні, відвідують звичайні садочки та школи. Але приготування їжі для них вимагає від керівника закладу освіти чи компанії, яка постачає послуги харчування, а також працівників харчоблоку продумати до деталей увесь процес.

Організація дієтичного харчування хворих на целіакію

Організація дієтичного харчування хворих на целіакію

Целіакія (сeliac disease) – це генетично обумовлене аутоімунне захворювання дітей і дорослих, що характеризується ураженням тонкого кишківника в результаті контакту його слизової оболонки з глютеном.

Особливі дієтичні потреби

Особливі дієтичні потреби

Особливими потребами в харчуванні як дітей, так і дорослих, як правило вважають різні проблеми зі споживанням і травленням їжі, підтверджені медичним висновком із наданням відповідних дієтичних рекомендацій.