ЧОМУ треба ЇСТИ більше ОВОЧІВ та ФРУКТІВ 🍠 Рецепт Салату

Опубліковано:  24 жовтня 2022

Дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ та Євген Клопотенко в межах ініціативи «Спільно до навчання» та професійними лікарями-дієтологами, за підтримки Швейцарії, почали дуже важливий цикл відео-уроків здорового харчування. Цими відео ми хочемо надати інформацію українським сім’ям, майбутнім мамам, батькам та опікунам, нагадати про основи здорового харчування та дати корисні поради. Мотивувати їх змінювати харчові звички навіть у складні часи, для підтримки власного здоров'я.

В цьому випуску Євген Клопотенко з лікарем-дієтологом поговорять про те, чому треба їсти більше овочів та фруктів.

Споживайте 400 г (приблизно 5 порцій на день) фруктів і овочів - це стане чудовою профілактикою ожиріння, діабету, серцево-судинних захворювань, крім того овочі та фрукти є джерелом багатьох необхідних мікроелементів.

Щоб організм працював, як годинник - потрібна клітковина. Це тип вуглеводів, який знаходиться в основному в фруктах та овочах, а також в цільнозернових та бобових культурах. Клітковина допоможе вам: знизити рівень цукру, зменшить поглинання жиру і холестерину. Допоможе знизити відчуття голоду і тим самим тримати вагу в нормі, а також покращить травлення.

Здорова нація непереможна! #головнещовсередині