🟢 Є ДЖЕРЕЛОМ ВІТАМІНІВ І МІНЕРАЛІВ
Кожен вид водоростей має унікальний набір поживних речовин. Їх додавання в їжу не лише акцентує смак та аромат, а й збільшить споживання вітамінів і мінералів.
Лише одна столова ложка (7 грамів) сушеної спіруліни забезпечує 20 калорій, 1,7 грама вуглеводів, 4 грами білка, 0,5 грамів жиру, 0,3 грама клітковини, 20% добової норми рибофлавіну, 14% тіаміну, 11% заліза, 6% марганцю та 47% міді.
Морські водорості містять невелику кількість вітамінів A, C, E і K, а також фолієву кислоту, цинк, натрій, кальцій і магній. А білки, присутні в деяких морських водоростях, таких як спіруліна та хлорела, мають усі незамінні амінокислоти.
Сушені зелені та фіолетові водорості містять значну кількість вітаміну B12. Одне дослідження показало, що 2,4 мкг або 100% добової норми вітаміну B12 міститься лише в 4 грамах водоростей норі. Однак тривають дискусії, чи здатен організм належним чином засвоювати вітамін B12 з морських водоростей.