Відповідальні за організацію харчування дітей у закладах загальної середньої освіти повинні встановити інших операторів ринку, які постачають їм харчові продукти та інші об’єкти санітарних заходів за принципом «крок назад» та забезпечити доступність такої інформації територіальному органу Держпродспоживслужби за його запитами.
Що мають знати про постачання продуктів відповідальні за організацію харчування у закладах освіти?
Інформація про операторів ринку, які постачають харчові продукти, повинна зберігатися в закладі загальної середньої освіти протягом шести місяців після дня закінчення мінімального терміну придатності харчових продуктів або дати «вжити до…».
Постачання і зберігання харчових продуктів, які є непридатними для споживання людиною, а також після спливу їх мінімального терміну придатності та після дати «вжити до…», заборонені.
Виробництво готових страв повинно здійснюватися відповідно до технологічної документації на страви та вироби в умовах, що забезпечують захист харчових продуктів від забруднення.
Харчові продукти повинні зберігатися відповідно до умов, які зазначені в маркуванні відповідних харчових продуктів. Харчові продукти, у тому числі готові страви, повинні зберігатися в умовах, що забезпечують захист таких харчових продуктів від забруднення. Готові страви мають зберігатися окремо від неперероблених та частково перероблених харчових продуктів.