“Нині ситуація така, що в їдальні їжа не смачна, її викидають. Учні йдуть у буфет, а там – лише солодощі. Це – замкнене коло, у якому діти не мають шансів отримати навички здорового вибору. Це треба змінювати, і над цим, зокрема, має працювати держава”,
“Це не відповідало жодним міжнародним та національним рекомендаціям нормування таких позицій, як-от цукор, сіль, жир. А це – найбільш небезпечні харчові речовини. Наприклад, йшлося про те, що на першому році життя треба споживати 20 грамів цукру, а на третьому – 80 грамів на день.
Однак на першому році життя взагалі не рекомендують споживати цукор”,
“І головне, – каже Олег Швець, – що ці норми обов’язкові до виконання. Тобто якщо заклад освіти не буде виконувати їх, то відповідатиме за це”.
“Скрізь є недоліки. Наприклад, якщо ми говоримо про село, і там готуватимуть їжу за 150 км – то це не краще. Перевага в тому, що контроль – централізований. Нині школа обирає для себе кращий шлях. Головне – щоби харчування було здоровим і безпечним для дітей. Можливо, для когось кейтеринг – це вихід. Я вважаю, що обладнувати або переобладнувати кожну школу – це все-таки задорого. Школа – це заклад освіти, а не громадського харчування”,