Ми живемо у період інформаційного мега-буму. Новини, факти, коментарі, суб’єктивні думки блогерів різного віку, рівня освіти і інтелекту часом ставлять нас у складне становище. Довіряти чи не довіряти? На чому зупинити свій вибір? Банальні питання, але на них складно дати прості відповіді.
Оскільки придбання і споживання іжі є набільш частим і регулярним процесом у нашому житті, то і потреба в інформація для вірного вибору завжди є та буде актуальною.
Наука про харчування стрімко розвивається разом із іншими медичними науками. Багато уявлень та тверджень минулого століття піддаються нищівній критиці, або безповоротно спростовані і забуті.
Але, не зважаючи на майже повну доступність наукових даних, наявність безкоштовного доступу до платформ штучного інтелекту, псевдонаукові, суб'єктивні та упереджені твердження про харчування, їжу, поживні речовини продовжують поширюватися на всіх рівнях: від академічного до б’юті блогерського.
Можна скласти довгий список таких міфологічних уявлень. Але, з огляду на найбільшу «цитованість», розберемо сімку «найпопулярніших» з них:
Аргументи прихильників:
Контраргументи та спростування:
Аргументи прихильників:
Контраргументи та спростування:
Аргументи прихильників:
Контраргументи та спростування:
Аргументи прихильників:
Контраргументи та спростування:
Аргументи прихильників:
Контраргументи та спростування:
Аргументи прихильників:
Контраргументи та спростування:
Аргументи прихильників:
Контраргументи та спростування: