Вимоги до облаштування харчоблока школи чи дитсадка визначені
вдержавних будівельних нормах (ДБН)
для закладів освіти різних типів (загальної середньої, професійної (професійно - технічної), навчальних закладів професійного навчання, навчальних комплексів (центрів), що включають декілька закладів та міжшкільних ресурсних центрів),
Заготівельний цех із зонами для м’яса/риби й овочів/фруктів
Охолоджувальні камери
Комору сухих продуктів
Комору овочів
Приміщення, де зберігатимуть і митимуть кухонну тару
Кімнату та їдальню для працівників
Туалет і душову для працівників.
У школі слід облаштувати:
Обідній зал із роздавальною та зоною
Умивальню перед обіднім залом
Буфетну стійку та комору
Гарячий цех
Холодний цех
Цех різання хліба
М’ясний і рибний цехи
Овочевий цех
Мийну посуду
Охолоджувальну камеру для м’яса, риби, молочних продуктів, жирів, овочів і харчових відходів
Комору сухих продуктів, овочів, напоїв, соків
Завантажувальну і тарну
Мийну для яєць
Інвентарну
Гардеробну з душовою і туалетом для працівників.
Різні цехи харчоблока можуть бути розміщені в одному приміщенні. Площа приміщень харчоблока залежить від кількості дітей, які навчаються або живуть у закладі.