⚪️ ДЖЕРЕЛО ПОЖИВНИХ РЕЧОВИН
Кефір походить зі Східної Європи та Південно-Західної Азії. Його назва бере початок від турецького слова «keyif», що означає гарне самопочуття після їди.
Це ферментований напій традиційно виготовляється з коров’ячого або козячого молока шляхом додавання колоній дріжджів і молочнокислих бактерій. Приблизно протягом 24 годин мікроорганізми розмножуються та ферментують цукор у молоці, перетворюючи його на кефір. Молочнокислі бактерії перетворюють лактозу молока на молочну кислоту. Це робить кефір кислим, як йогурт, але робить його рідкішим за консистенцією.
Склянка кефіру (250 мл) з помірним вмістом жиру містить 9 грамів білка, 24% від добової норми кальцію, 20% фосфору, 29% вітаміну B12, 25% рибофлавіну (B2), 7% магнію та 12% вітаміну D. Крім того, близько 104 калорій, 11,6 грама вуглеводів і 2-3 грами жиру, залежно від типу використовуваного молока.
Кефір також містить широкий спектр біологічно-активних сполук, включаючи органічні кислоти та пептиди, які сприяють його користі для здоров’я.