🟢 ВМІСТ ПОЖИВНИХ РЕЧОВИН
Півсклянки ягід аґрусу містить 33 калорії, менше грама білка, менше грама жиру, 8 грамів вуглеводів, 3 грами клітковини та нуль грамів цукру. Ці ягоди багаті антиоксидантами, які знижують ризик хронічних захворювань, таких як хвороби серця, діабет і рак. Вони є чудовим джерелом вітамінів С, Е, А, а також заліза та кальцію.
Оскільки свіжі ягоди аґрусу містять багато клітковини та мало цукру, вони є ідеальним інгредієнтом для різноманітних страв.
Ягоди аґрусу залишаться свіжими у холодильнику близько двох тижнів. Також вони добре заморожуються. Їх можна маринувати як огірки, додавати в карі та літні фруктові салати, робити сік, джем або желе.