Трансформація підприємств під харчування в закладах освіти та дошкільних закладах

Опубліковано:  19 січня 2023

Повноцінне, безпечне, якісне харчування школярів – важливий фактор загального розвитку і зростання школярів. 

Їжа впливає на роботу організму, зокрема, мозку, на їхню працездатність та успішність. Як відомо, діти їдять, в першу чергу, «очима». Тому вони люблять різноманітну, зовні привабливу, різнокольорову та сучасну їжу.

В Україні дуже розгалужена шкільна мережа, тож організація харчування є справжнім викликом. Саме тому ми глобально підійшли до зміни політики дитячого харчування та вдосконалення системи організації харчування. 

Національною асоціацією громадського харчування розроблено три технологічні моделі харчування.

Організація харчування розроблена таким чином, що повноцінно харчуватись зможуть усі учні, незалежно від місця розташування закладу освіти, кількості учнів, що навчаються та наявності / відсутності устаткування для приготування страв. Модель організації харчування, а саме Базова це модель, «Опорна кухня» чи «Фабрика-кухня» підбирається індивідуально під потреби та можливості окремого кожного закладу освіти та дитячого закладу оздоровлення та відпочинку.

Чи цікаво дізнатись вам більше щодо цих трьох моделей організації харчування у школах?

Спікер Андрій Янчук в програмі:

  1. Харчова безпека як основа виробництва і забезпечення економічного успіху
  2. Асортимент харчових продуктів згідно нових норм
  3. Проготування готових страв: технологія, вимоги, критичні вимоги до сировини
  4. Розвиток локального виробника

Скачати презентацію.