🟧 Родзинки у харчуванні
Їх можна їсти окремо або додавати в різні страви. Найчастіше родзинки їдять у печиві, кексах чи іншій випічці, у гранолі, з йогуртом або вівсянкою. Також вони стануть гарним доповненням до салату, плову і навіть пасти зі шпинатом та квасолею.
Попри невеликий розмір, родзинки наповнені багаті корисними речовинами - клітковиною, вітамінами та мінералами. Вони містять достатню кількість цукру, щоб зарядити енергією, і є чудовим доповненням до здорового харчування для більшості людей. Якщо ви полюбляєте солодощі, спробуйте замінити нездорові цукерки чи тістечка родзинками.
Звичайно, як і для будь-яких сухофруктів, надмірне споживання родзинок може бути нездоровим через високий вміст цукру та калорій. Переконайтеся, що за один раз ви їсти не більше жмені.