🔹 Знижує ймовірність розвитку раку. У вершковому маслі міститься багато бета-каротину - сполуки, яку організм перетворює на вітамін А. Бета-каротин пов'язують зі зниженням ризику раку легень і простати.
🔹 Зберігає зір. Бета-каротин, що міститься у вершковому маслі, також сповільнює темпи втрати зору або вікової дегенерації жовтої плями.
🔹 Зміцнює кістки. Вершкове масло містить вітамін D, поживну речовину, життєво важливу для росту і розвитку кісток. У ньому також є кальцій, який необхідний для міцності кісток. Кальцій допомагає запобігти таким захворюванням, як остеопороз, що робить кістки слабкими та крихкими.
🔹 Сприятливо впливає на шкіру. Вершкове масло також містить вітамін Е, який відіграє важливу роль у здоров'ї шкіри. Він зменшує шкоду від ультрафіолетових сонячних променів, полегшує запалення шкіри та допомагає загоєнню ран.