🔹 Риба та морепродукти. Їх готують на пару, запікають, смажать на грилі або їдять сирими, як у випадку з суші та сашимі.
🔹 Соєві продукти: едамаме, тофу, місо, соєвий соус, тамарі та натто.
🔹 Фрукти та овочі. Зазвичай фрукти їдять сирими або маринованими, а овочі готують на пару, пасерують, маринують, тушкують у бульйоні або додають у супи.
🔹 Морські водорості, які зазвичай їдять сирими або сушеними.
🔹 Темпура. Це легке тісто виготовляється шляхом змішування пшеничного борошна з крижаною або газованою водою. Воно слугує кляром для смажених у фритюрі морепродуктів та овочів.
🔹 Рис або локшина. Приготований на пару рис є основним продуктом у традиційній японській дієті. Інші популярні варіанти включають локшину соба, рамен або удон, які подаються охолодженими або в гарячому бульйоні.
🔹 Основними напоями є гарячий зелений чай і холодний ячмінний чай, хоча за вечерею можуть подавати пиво і саке.
🔹 Невелика кількість червоного м'яса, птиці, яєць і молочних продуктів. Ці продукти складають незначну частину традиційної японської дієти.