Модель організації харчування для навчальних закладів: модель «Базова кухня».

Національна асоціація громадського харчування пропонує цикл публікацій про моделі організації харчування, розроблених асоціацією для навчальних закладів. Перша модель «Базова кухня».

Технологічна модель, за якої в закладі освіти наявний власний харчоблок, де відбувається приготування та видача готових страв. Ця модель передбачає виключно внутрішнє забезпечення харчуванням (тільки одного закладу освіти) та може реалізовуватись двома шляхами.

1. Самостійно – приготування та видача страв відбувається працівниками закладу освіти, що входять до штатного розпису закладу.

2. Шляхом аутсорсингу - виготовлення та реалізацію готових здійснює оператор ринку харчових продуктів з використанням матеріально-технічної бази (харчоблоку) закладу освіти. Адміністрація закладу визначає самостійно, з яким оператором ринку укладати угоду та їх умови співпраці.