Перейти до головного вмісту
Пошук
Про реформу
Управлінцям і освітянам
Засновникам закладів освіти
Нове шкільне харчування
Керівникам закладів
Безпечність харчування
Педагогічним працівникам
Обладнання сучасних їдалень
Медпрацівникам. Кухарям
Меню і техкартки
Навчання і консультації
Інформація про закупівлі
Нормативна база
Гарячі питання
Батькам
Харчування дітей з дієтичними потребами
Навчаємо дітей здоровому харчуванню
Здорове харчування протягом життя
Корисний календар
Батьківський контроль та відповідальність
Учням
Читай
Пізнавай
Вчись
Бізнес підтримка шкіл
Про реформу шкільного харчування
Бізнес ком'юніті
Новини
Перейти до головного вмісту
Про реформу
Новини
Управлінцям і освітянам
Засновникам закладів освіти
Нове шкільне харчування
Керівникам закладів
Безпечність харчування
Педагогічним працівникам
Обладнання сучасних їдалень
Медпрацівникам. Кухарям
Меню і техкартки
Навчання і консультації
Інформація про закупівлі
Нормативна база
Гарячі питання
Батькам
Харчування дітей з дієтичними потребами
Навчаємо дітей здоровому харчуванню
Здорове харчування протягом життя
Корисний календар
Батьківський контроль та відповідальність
Учням
Читай
Пізнавай
Вчись
Бізнес підтримка шкіл
Про реформу шкільного харчування
Бізнес ком'юніті
Пошук
Головна
Управлінцям і освітянам
Навчання і консультації
Відео про важливість здорового і збалансованого харчування
Зробимо кожну школу школою, що сприяє здоров'ю
Опубліковано:
12 жовтня 2023
Теги:
здоровехарчування
шкільнехарчування
Рекомендуємо ознайомитися
П’ять порад по харчуванню для міцних і пружніх кісток
Проблема остеопорозу стає дедалі актуальнішою внаслідок демографічних процесів — збільшення кількості людей літнього віку, які, ос...
Макадамія – ще один корисний горіх для кращого здоров’я
Горіхи традиційно і беззаперечно складають невелику за обсягом, але значну за змістом частину моделі здорового харчування.
Правила вибору їжі у різних життєвих ситуаціях
«Ми їмо, щоб жити, але не живемо, щоб їсти» - цей вислів приписують різним видатним особистостям від Сократа до Мольєра і Бенджамі...
Вживання йогурту знижує ризик депресії та тривоги, — результати дослідження
Протягом травня у світі триває місяць обізнаності про ментальне здоров’я.
Типова освітня програма підвищення кваліфікації керівників закладів освіти
Програма розроблена відповідно до актуальних норм і вимог організації харчування в школах та дитячих садочках й може застосовувати...
Молода картопля та її неочікувані переваги
Наприкінці травня – на початку червня починається сезон, коли вартість молодої картоплі стає прийнятною.
Переваги вибору сертифікованих органічних продуктів для школярів
Для батьків забезпечення дітей найкращим харчуванням є головним пріоритетом. Один з ефективних способів зробити це – включити орга...
Зміни у харчуванні для полегшення проявів синдрому подразненого кишечника
По всьому світу проводяться заходи з метою поліпшити суспільне усвідомлення про цей стан, а головне – задля пошуку нових можливос...
Корисна десятка трав’яних чаїв
Пам’ятаю часи свого навчання в медичному інституті, коли дуже поширеним було захоплення фітотерапією.
Харчування підлітка та спорт: поради батькам і опікунам
Регулярна фізична активність дуже корисна для підлітків.
Чи є коричневий цукор кращою альтернативою білому цукру?
Цукор є природним харчовим продуктом, який споживався людьми протягом тисяч років.
Багатогранний розмарин: від кулінарії до дерматології
Представник родини глухокропивових (Lamiaceae) Salvia rosmarinus (розмарин) є ароматичною рослиною, що походить із Середземномор’я...
Стрес від навчання: як впоратися?
Навчання може бути цікавим, складним або складним і цікавим водночас.
Банери для облаштування в укриттях
Інформаційні банери, за допомогою яких діти, які впродовж тривалого часу знаходяться в укриттях, зможуть щоденно отримувати навичк...
Хліб на заквасці: п’ять переваг для здоров’я
Хліб, виготовлений з ферментованої закваски, завойовує все більше прихильників, вважаючих його здоровішим вибором
Все про тофу: поживна цінність, користь для здоров’я, розумні застереження
Тофу походить із Китаю та виготовляється зі згущеного соєвого молока, яке пресується у тверді білі блоки за технологією, подібною ...
Наслідки переїдання і безпечні можливості поліпшення самопочуття
Знаючи зі свого власного досвіду та взагалі не маючи сумнівів, що забагато їсти – це недобре, нам час від часу не вдається уникнут...
Здорові варіанти для пізнього перекусу
Як задовольнити нічний голод, не наражаючись на порушення сну та додаткові проблеми з обміном речовин і депонуванням жиру?
Відчуття власного тіла підлітками – як запобігти наслідкам невдоволення?
Коли підлітки ростуть, а їх тіла змінюються, вони можуть відчувати сором’язливість і занадто гостро сприймати кожну, на їх думку, ...
У Бучанській “Фабриці-кухні” пройшла велика партнерська зустріч, присвячена реформі шкільного харчування.
На “Фабриці-кухні” в Бучі відбулась велика партнерська зустріч за участі першої леді України Олени Зеленс...
Які можливості існують для прискорення метаболізму?
На складному шляху до цільового показника ваги часто дає про себе знати феномен уповільнення обміну речовин, коли ефективність роб...
Ультраоброблена їжа: смачна, зручна та ворожа для нашого здоров’я
Багато людей не вбачають необхідності в обмеженні чипсів, пластівців, тістечок, пудингів та інших ультраоброблених продуктів, попр...
Причини вибору на користь їжі помаранчового кольору
Помаранчевий — активний колір, який збуджує апетит, підвищує рівень енергії та навіть прискорює метаболізм.
Важливі причини на користь вибору їжі червоного кольору
Овочі, фрукти та ягоди червоного кольору є природно низькокалорійними та містять вкрай мало натрію.
Потужна користь зелених овочів
Для задоволення базових потреб у незамінних поживних речовинах щодня потрібно їсти більше 300 грамів зелені та зелених овочів.
Потужна користь їжі фіолетового кольору
Ягоди, фрукти та овочі фіолетового кольору зазвичай відрізняються високим вмістом корисних поживних речовин, які називаються антоц...
Інжир: корисний смаколик з тисячолітньою історією
З давніх часів інжир асоціювався зі здоров’ям і процвітанням.
Згадаємо про важливість йоду
Йод є одним із найбільш відомих мікроелементів.
Здоровий спосіб життя - здорове харчування
Сьогодні ми поговоримо про здоровий спосіб життя, чому варто обирати здоровий спосіб життя.
Шлях молока
Молоко – цінний харчовий продукт. Воно робить міцними кістки та здоровим серце, а також покращує імунітет упродовж усього життя.
Рекомендуємо ознайомитися
П’ять порад по харчуванню для міцних і пружніх кісток
Проблема остеопорозу стає дедалі актуальнішою внаслідок демографічних процесів — збільшення кількості людей літнього віку, які, ос...
Макадамія – ще один корисний горіх для кращого здоров’я
Горіхи традиційно і беззаперечно складають невелику за обсягом, але значну за змістом частину моделі здорового харчування.
Правила вибору їжі у різних життєвих ситуаціях
«Ми їмо, щоб жити, але не живемо, щоб їсти» - цей вислів приписують різним видатним особистостям від Сократа до Мольєра і Бенджамі...
Вживання йогурту знижує ризик депресії та тривоги, — результати дослідження
Протягом травня у світі триває місяць обізнаності про ментальне здоров’я.
Типова освітня програма підвищення кваліфікації керівників закладів освіти
Програма розроблена відповідно до актуальних норм і вимог організації харчування в школах та дитячих садочках й може застосовувати...
Молода картопля та її неочікувані переваги
Наприкінці травня – на початку червня починається сезон, коли вартість молодої картоплі стає прийнятною.
Переваги вибору сертифікованих органічних продуктів для школярів
Для батьків забезпечення дітей найкращим харчуванням є головним пріоритетом. Один з ефективних способів зробити це – включити орга...
Зміни у харчуванні для полегшення проявів синдрому подразненого кишечника
По всьому світу проводяться заходи з метою поліпшити суспільне усвідомлення про цей стан, а головне – задля пошуку нових можливос...
Корисна десятка трав’яних чаїв
Пам’ятаю часи свого навчання в медичному інституті, коли дуже поширеним було захоплення фітотерапією.
Харчування підлітка та спорт: поради батькам і опікунам
Регулярна фізична активність дуже корисна для підлітків.
Чи є коричневий цукор кращою альтернативою білому цукру?
Цукор є природним харчовим продуктом, який споживався людьми протягом тисяч років.
Багатогранний розмарин: від кулінарії до дерматології
Представник родини глухокропивових (Lamiaceae) Salvia rosmarinus (розмарин) є ароматичною рослиною, що походить із Середземномор’я...
Стрес від навчання: як впоратися?
Навчання може бути цікавим, складним або складним і цікавим водночас.
Банери для облаштування в укриттях
Інформаційні банери, за допомогою яких діти, які впродовж тривалого часу знаходяться в укриттях, зможуть щоденно отримувати навичк...
Хліб на заквасці: п’ять переваг для здоров’я
Хліб, виготовлений з ферментованої закваски, завойовує все більше прихильників, вважаючих його здоровішим вибором
Все про тофу: поживна цінність, користь для здоров’я, розумні застереження
Тофу походить із Китаю та виготовляється зі згущеного соєвого молока, яке пресується у тверді білі блоки за технологією, подібною ...
Наслідки переїдання і безпечні можливості поліпшення самопочуття
Знаючи зі свого власного досвіду та взагалі не маючи сумнівів, що забагато їсти – це недобре, нам час від часу не вдається уникнут...
Здорові варіанти для пізнього перекусу
Як задовольнити нічний голод, не наражаючись на порушення сну та додаткові проблеми з обміном речовин і депонуванням жиру?
Відчуття власного тіла підлітками – як запобігти наслідкам невдоволення?
Коли підлітки ростуть, а їх тіла змінюються, вони можуть відчувати сором’язливість і занадто гостро сприймати кожну, на їх думку, ...
У Бучанській “Фабриці-кухні” пройшла велика партнерська зустріч, присвячена реформі шкільного харчування.
На “Фабриці-кухні” в Бучі відбулась велика партнерська зустріч за участі першої леді України Олени Зеленс...
Які можливості існують для прискорення метаболізму?
На складному шляху до цільового показника ваги часто дає про себе знати феномен уповільнення обміну речовин, коли ефективність роб...
Ультраоброблена їжа: смачна, зручна та ворожа для нашого здоров’я
Багато людей не вбачають необхідності в обмеженні чипсів, пластівців, тістечок, пудингів та інших ультраоброблених продуктів, попр...
Причини вибору на користь їжі помаранчового кольору
Помаранчевий — активний колір, який збуджує апетит, підвищує рівень енергії та навіть прискорює метаболізм.
Важливі причини на користь вибору їжі червоного кольору
Овочі, фрукти та ягоди червоного кольору є природно низькокалорійними та містять вкрай мало натрію.
Потужна користь зелених овочів
Для задоволення базових потреб у незамінних поживних речовинах щодня потрібно їсти більше 300 грамів зелені та зелених овочів.
Потужна користь їжі фіолетового кольору
Ягоди, фрукти та овочі фіолетового кольору зазвичай відрізняються високим вмістом корисних поживних речовин, які називаються антоц...
Інжир: корисний смаколик з тисячолітньою історією
З давніх часів інжир асоціювався зі здоров’ям і процвітанням.
Згадаємо про важливість йоду
Йод є одним із найбільш відомих мікроелементів.
Здоровий спосіб життя - здорове харчування
Сьогодні ми поговоримо про здоровий спосіб життя, чому варто обирати здоровий спосіб життя.
Шлях молока
Молоко – цінний харчовий продукт. Воно робить міцними кістки та здоровим серце, а також покращує імунітет упродовж усього життя.