🟦 ПОЖИВНА ЦІННІСТЬ
Ягоди шовковиці багаті вітаміном С, 100 г містить близько 20 міліграм. Дієта, багата вітаміном С, зменшує ризик розвитку кількох видів раку. Крім того, вітамін С відіграє важливу роль у виробленні колагену, який забезпечує структуру багатьох частин тіла, включаючи шкіру, сухожилля, зв’язки та кістки. Достатнє споживання вітаміну С має значний вплив на імунні функції та здоров’я кісток.
Шовковиця також є хорошим джерелом магнію, фосфору, калію, кальцію та заліза.
Пів склянки ягід шовковиці містить 30 калорій, 1 грам білка, 7 грамів вуглеводів, 1 грам клітковини, 6 грамів цукру і не містить жирів.