🥔 УНІВЕРСАЛЬНІСТЬ
Картоплю можна приготувати різними способами: варити, запікати та готувати на пару. Враховуйте, що при смаженні калорійність картоплі різко збільшується, якщо використовувати багато олії. Натомість спробуйте нарізати картоплю, а потім запекти її в духовці з невеликою краплинкою оливкової олії першого віджиму та розмарином.
Аби отримати максимальну кількість поживних речовин, не очищуйте з картоплі шкірку – запікайте чи відваріть її «в мундирі».
Дослідження пов’язують поживні властивості картоплі з низкою виняткових переваг для здоров’я, як контроль рівня цукру в крові, зниження ризику серцевих захворювань і підвищення імунітету. Вони також можуть покращити здоров’я травлення та боротися з ознаками старіння.
Отже, при споживанні у помірних кількостях картопля є корисною складовою харчування, особливо коли ви переважно інші способи її приготування ніж смаження.
#картопля #здоровехарчування