🟩 ПЕРЕВАГИ ДЛЯ ЗДОРОВ’Я
Постачає клітковину (рослинні харчові волокна). Порція нарізаної цибулі вагою близько 100 г містить приблизно 10% денної норми харчових волокон. Споживання великої кількості клітковини допомагає відчувати ситість, знижує рівень холестерину та може знизити ймовірність діабету, серцево-судинних та багатьох інших захворювань.
Допомагає боротися з раком. Зелена цибуля та інші рослини роду Allium можуть блокувати розвиток раку, особливо в шлунку. Дослідники вважають, що сполука під назвою аліцин, яка надає їм часникового запаху, здатна запобігти перетворенню клітин на рак або уповільнити поширення пухлин.
Запобігає інфекціям. Екстракти цибулі, часнику та їхніх родичів здавна використовували як ліки. Вони можуть вбивати бактерії, грибки та віруси. Лабораторні випробування сортів цибулі показали, що при досить високих концентраціях деякі з них можуть вбити або сповільнити ріст сальмонели або кишкової палички.
Захищає організм. Рослини роду цибулі наповнені фітонутрієнтами, включаючи антиоксиданти, які захищають клітини від пошкодження. Антиоксиданти в цибулі, такі як флавоноїди та поліфеноли, знешкоджують вільні радикали, що можуть призвести до раку, запалення та вікових захворювань. Антиоксиданти значною мірою втрачаються під час варіння та інших видів обробки за високих температур, тому найкраще споживати цибулю свіжою.