🍆 ЯК ГОТУВАТИ І ЗБЕРІГАТИ
Перед тим, як варити баклажани, помийте їх і відріжте обидва кінці. Їх шкірка їстівна, однак її можна видалити, якщо складно жувати.
Баклажан від природи трохи гірчать. Посипте його сіллю і дайте настоятися 30 хвилин, після чого помийте. Сіль витягне частину гіркоти. Це також запобігає тому, щоб баклажани вбирали забагато олії та ставали жирними під час приготування.
Овочі можна смажити, запікати, готувати на пару або тушкувати. У нарізаному вигляді вони є гарним інгредієнтом до гарнірів та супів. Смачний рецепт - баклажани з пармезаном. Майте на увазі, що обсмажування баклажанів в олії додає їм калорій і жиру, тому їх краще запікати.
Щоб запекти цілий баклажан, спочатку проколіть шкірку виделкою так, як у випадку з печеною картоплею. Приблизно за 30 хвилин у духовці вийміть середину та нафаршируйте баклажани або розімніть м’якоть у суп, рагу або соус.
Не ріжте баклажани, якщо не збираєтеся одразу їх готувати. Ці овочі швидко псуються. У холодильнику цілими вони зберігаються безпечно протягом тижня.
#баклажан #здоровехарчування