🟣 ЗБЕРІГАЙТЕ ПРОДУКТИ ПРАВИЛЬНО
Значна частина побутових відходів утворюється через псування їжі. Багато людей не знають, як зберігати фрукти та овочі, що призводить до передчасного дозрівання та гнилі плодів. Наприклад, картоплю, помідори, часник, огірки та цибулю в жодному разі не можна охолоджувати. Їх слід зберігати при кімнатній температурі.
Варто відділити продукти, які виробляють більше етилену, від інших. Етилен сприяє дозріванню продуктів і може призвести до передчасного псування. До продуктів, які виробляють етилен під час дозрівання, належать банани, авокадо, помідори, персики, груші, зелена цибуля. Тримайте їх якомога далі від продуктів, чутливих до етилену, таких як картопля, яблука, листова зелень, ягоди та перець.