🟠 СПРИЯЮТЬ ЗМЕНШЕННЮ ВПЛИВУ ФАКТОРІВ РИЗИКУ ЗАХВОРЮВАНЬ СЕРЦЯ ТА СУДУН
Дослідники помітили, що у спільнотах, які харчуються рибою, рівень частота інфарктів та інсультів суттєво нижча. Пізніше це пояснили споживанням Омега-3. Відтоді ці поживні речовини пов’язують із численними перевагами для здоров’я серця.
Омега-3 жирні кислоти сприяють значному зниженню рівень тригліцеридів, підвищити рівень ЛПВЩ (ліпопротеїнів високої щільності – протективної фракції холестерину), перешкоджати злипанню тромбоцитів, що запобігає утворенню тромбів тощо. Попри сприятливий вплив на фактори ризику серцево-судинних захворювань, переконливих доказів того, що добавки Омега-3 можуть запобігти інфарктам або інсультам, наразі немає.