Отже, плануючи процедури закупівлі продуктів харчування, необхідно:
- Скласти меню, що буде використовуватись в закладі (закладах).
- За технологічними картами на страви та вироби, що увійшли в меню визначити номенклатуру необхідних харчових продуктів та їх масу у брутто.
- Пунктом 9 Норм визначено перелік харчових продуктів, що використовуються для приготування страв, але відсутні в додатках до Норм. Їх потребу варто розрахувати згідно з технологічною документацією на страви та вироби (наприклад – борошно, дріжджі, спеції, прянощі, сухарі панірувальні, томатна паста, лимонна кислота тощо).
- Обрахувати загальну кількість по кожному харчовому продукту на період, на який планується закупівля продуктів.
Тепер ви готові проводити закупівлі продуктів харчування для нового меню.