Місцеві органи влади також встановлюють власні цілі для громадського харчування. Наприклад, муніципалітет Мальме вирішив, що до 2020 року органічні інгредієнти мають складати 100% у дошкільних навчальних закладах, школах та будинках для людей похилого віку. При встановленні такої цілі уряд Мальме усвідомлював, що її буде складно досягти, але вирішив прагнути максимуму і подивитися, як далеко вони зможуть зайти. Сьогодні в Мальме понад 70% страв, що подаються, – органічні. Беручи до уваги загальнонаціональну мету (до 2030 року – до 60%) і поточний показник, який вдалося досягти (≈50%), очевидно наскільки Мальме випереджає середній рівень по країні. Це робить Мальме найкращим муніципалітетом у Швеції, коли йдеться про забезпечення органічного харчування для тих, кому це найбільше потрібно – дітей та людей похилого віку. Такий високий показник муніципалітету вдалося досягти шляхом освіти працівників у сфері громадського харчування на всіх рівнях, які проходили навчальні курси на теми сталого харчування, харчування в поєднанні з освітнім процесом у навчальних закладах, зміни клімату та харчування, а також кулінарні курси, де особливий акцент ставився на використанні органічних продуктів.
Міжнародний досвід доводить, що навіть найамбітніші цілі, як 100% органічне харчування, досягти цілком можливо. Для цього необхідна як політична воля та підтримка з боку держави, так і глибинне розуміння важливості запровадження здорового органічного харчування у поєднанні з освітнім процесом та бажання його реалізації з боку установ, які забезпечують харчування.